ErzurumHaber Girişi : 02 Şubat 2012 15:55

Köylerden kar manzaraları

Köylerden kar manzaraları
Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Erzurum'da, kar ve tipiden yolları kapanan köy ve mezralarda yaşayan vatandaşlar adeta bulundukları yere hapsolurken, günlerini toprak damlı evlerinin bacalarını küremekle geçiriyorlar.
Erzurum Ajans-Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Erzurum'da, kar ve tipiden yolları kapanan köy ve mezralarda yaşayan vatandaşlar adeta bulundukları yere hapsolurken, günlerini toprak damlı evlerinin bacalarını küremekle geçiriyorlar.
Erzurum'da 600'e yakın köy bir o kadar da mezra yolunun kar ve tipi nedeniyle kapanması üzerine ulaşımın sağlanamadığı yerleşim yerlerinde köylü vatandaşlar kış çilesi yaşıyorlar. Havanın biraz ısınmasıyla birlikte toprak damlı evlerin bacalarına çıkan vatandaşlar, kar küreme işine koyuluyorlar. Saatlerce kar küreyerek damlarını kardan arındıran köylü sakinleri, Doğu'da yaşam koşullarının ağır kış şartları dolayısıyla zor geçtiğini belirttiler.
Kar, köy içerisinde çocukların eğlence kaynağı olurken, yüksek yerlerden kar kütleleri üzerine takla atarak atlamakta neşe odakları oluyor.
Öte yandan, soğuk hava köylerdeki sokak köpeklerini bile üşütürken, bir hayvanın kül dökülmüş karın üzerinde ısınmaya çalışması dikkat çekti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.