SporHaber Girişi : 20 Mayıs 2016 18:15

Korkut Ata Atlıspor Kulübü ipi göğüsledi

Korkut Ata Atlıspor Kulübü ipi göğüsledi
Doğu'da ilk kez Erzurum Cirit Sahasında düzenlenen Türkiye Atlı Okçuluk Şampiyonası nefes kesti.
Erzurumajans-Doğu'da ilk kez Erzurum Cirit Sahasında düzenlenen Türkiye Atlı Okçuluk Şampiyonası nefes kesti. 

Kadın sporcularında bulunduğu şampiyonada Erzurum'un Korkut Ata Atlıspor Kulübü sporcularından Fatih Can Özer geleneksel ve kabak stilinde, Kayseri Sancağı Kulübünden Emrah Koç da memlek stilinde grup birincisi oldular. Genel Klasmanda ise Fatih Can Özer grup şampiyonu oldu.

Geçmişi M.Ö. 5000'li yıllara dayanan Atlı Okçuluk şampiyonasında kadınlarda da hünerlerini sergiledi. Dört nala sürdükleri at sırtında putalardaki hedeflere ok atan sporcular izleyicilere heyecanlı dakikalar yaşattı. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Cirit As Başkanı Prof. Dr. Ziya Gökalp Ceylan, dereceye girecek olan sporcuların Kayseri'de düzenlenecek olan Türkiye Atlı Okçuluk Finaline katılacağını belirtti. 14 ilden 4'ü kadın olmak üzere toplam 45 sporcunun katıldığı şampiyonada iki dalda birincilik alarak büyük bir başarıya imza attıklarını söyleyen Korkut Ata Atlıspor Kulüp Başkanı Yakup Demir, "Şampiyonada aldığımız başarıdan çok Türkiye'nin dört bir tarafından şehrimize gelen sporcuları en iyi şekilde ağırlamanın mutluluğu içindeyiz. Güzel bir final oldu. Doğu'da ilk kez düzenlenen böylesine güzel bir etkinlikte seyircilerde zevkli ve heyecanlı dakikalar yaşadı. Korkut Ata Altıspor'un usta nişancısı Fatih Can Özer'in Kayseri'de Erzurum'un en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum" diye konuştu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.