ErzurumHaber Girişi : 20 Haziran 2013 13:23

Kocasını bıçaklayan kadına hapis

Kocasını bıçaklayan kadına hapis
Zorla cinsel ilişkiye girmek isteyen kocasını bıçaklayan anneye 1 yıl 3 ay hapis
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum'da kocasının zorla cinsel ilişkiye girmek istemesi sırasında çıkan tartışmada bıçakla eşini yaralayan 4 çocuk annesi 37 yaşındaki Süreyya Y., tutuklu olarak yargılandığı davada 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Süreyya Y., hapiste yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

 

Olay 25 Şubat 2013 tarihinde Aziziye İlçesi Yarımca Köyü'nde meydana geldi. Savcılık iddianamesine göre, çocuklarının okula gitmesinin ardından Lütfü Yaşar Y., eşi Süreyya Y. ile rızası dışında cinsel ilişkiye girmek istedi. Eşinin iki kez yaptığı girişimden kurtulan Süreyya Y., mutfağa kaçtı ve eline aldığı ekmek bıçağıyla "Üzerime gelirsen, bıçakla vururum" diye eşini tehdit etti. Tehdide aldırış etmeyen Lütfü Yaşar Y., bir kez  daha hareketlenince Süreyya Y., elindeki bıçağı rast gele salladı. Bu esnada Lütfü Yaşar Y., kalbinden ve göğsünden üç ayrı bıçak darbesiyle yaralandı. Lütfü Yaşar Y., Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, Süreyya Y. ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

"BENDEN UZAK DUR, GELİRSEN VURURUM"

 

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesinde 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanan Süreyya Y., dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Kocasını bıçakladığını itiraf eden Süreyya Y., "Eşim benimle o gün cinsel ilişkiye girmek istedi. İlişkiye girmek için iki kez ısrarda bulundu. Öfkelendim, üzerime geldi 'Benden uzak dur dedim, üzerime gelirsen vururum' dedim. Benim dinlemedi. Ben de mutfaktan aldığım ekmek bıçağını rast gele savurdum. Yaraladığımı sonradan fark ettim. Eşimi kasten öldürmek için bıçağı sallamadım" dedi.

 

"CİNSEL İLİŞKİYE GİRMEDİĞİ İÇİN DÖVDÜM"

 

Duruşmada eşi Süreyya Y.'den şikayetçi olmadığını belirten işsiz koca Lütfi Yaşar Y. ise "Eşim olan Süreyya ile ilişkiye girmek istedim, kabul etmedi. Ben de sinirlendim üzerine yürüyerek dövdüm, küfür ettim. İkinci kez üzerine gidince elinde fark edemediğim bıçakla üzerime savurdu. Dışarı kaçıp kapının önüne yığıldığımda kanlar içinde olduğumu fark ettim. Eşim beni kasten öldürmek istemedi, şikâyetçi değilim" dedi.

 

'YARALAMAK' SUÇUNDAN:  1 YIL 3 AY HAPİS

 

Mahkeme görülen davayı tek celsede sonuçlandırarak anne Süreyya Y.'yi 'kasten yaralamak' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme Süreyya Y.'nin hükümle birlikte tahliyesine karar verdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • yunus ovünç 01 Ocak 1970 02:00

    hak etmiş bu cezası....