ErzurumHaber Girişi : 09 Mart 2012 18:10

KKTC İçişleri Bakanı Erzurum'da

KKTC İçişleri Bakanı Erzurum'da
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
Erzurum Ajans-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Beraberindeki heyetle birlikte Başkan Ahmet Küçükler’e konuk olan Bakan Çavuşoğlu, “Biz soğuklara hasretiz, siz de sıcaklara hasretsiniz. Biz sıcaktan bunalır Erzurum’a geliriz, sizler de soğuktan bunalır Kıbrıs’a gelirsiniz” dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve milletvekillerinden oluşan bir heyeti ağırladı. Başkan Küçükler’i makamında ziyaret eden Kıbrıslı heyet tarafından Erzurum’la ileriye yönelik sağlam ilişkiler kurma arzusu dile getirildi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Erzurum’un 2011 Kış Oyunları ile büyük bir sıçrama yaptığını ve kış turizmi merkezi olduğunu vurgulayarak, “Biz istiyoruz ki, Kıbrıs’tan insanlar gelsinler ve buraları görsünler, tanısınlar ve bilsinler. Öğrencilerimiz Erzurum’a gelsin, kış sporları tesislerinden faydalansınlar. Bizim oraların sıcakları, sizin de soğuklarınız meşhur. Siz soğuktan bunalınca Kıbrıs’a gelin, biz de sıcaktan bunalınca Erzurum’a gelelim. Bunlar aslında bizim için birer değer ve ayrıcalıktır” diye konuştu.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: YAVRU VATANA KAPIMIZ DA AÇIK, YÜREĞİMİZ DE…

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de, Erzurum’un tarihsel süreç içerisinde hep büyük önem ve ayrıcalıklar taşıyan bir şehir olduğuna dikkati çekerek, “Erzurum medeniyetler beşiği olmuş bir şehir. Bu şehirde tarihi manada her dönemin izlerine rastlamak mümkün… Bu bakımdan şehrimiz her zaman çekim merkezi olmuştur” diye konuştu.
Erzurum’da Kıbrıslıları görmekten büyük mutluluk duyacaklarını dile getiren Başkan Küçükler, “Yavru vatan Kıbrıs’a kapılarımız da, yüreğimiz de her zaman açık olacak” ifadesini kullandı. Konuklarına kıtlama şekerle çay ikram eden Başkan Küçükler, Bakan Çavuşoğlu’na ise, Oltu taşı kol düğmesiyle kravat iğnesi hediye etti.
Kıbrıslı Bakan Çavuşoğlu da, Başkan Küçükler’e el işlemesi bir tabloyla KKTC bayrağı hediye etti. Konuk heyet daha sonra KKTC bayrağıyla birlikte objektiflere poz verdi.
Ö
te yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in makamında gerçekleşen ziyarete KKTC Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Mehmet Tancer, Güzelyurt Milletvekili Ahmet Çaluda, Maliye Bakanı Müsteşarı Ahmet Havutçu, Tatlısu Belediye Başkanı A. Hayri Orçan ve Erzurumlu olan Meclis Başkanı Özel Kalem Müdürü Gökhan Güler katıldı. AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu’nun da eşlik ettiği heyette ayrıca Türkiye’den de Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammed Balta, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği Başkanı Kutluhan Yazıcı da hazır bulundu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.