Atatürk Üniversitesinin 17 fakültesi arasında 53 yıllık geçmişi bulunan ve şimdiye kadar 20 bin dolayında mezun veren Edebiyat Fakültesi'nde kız öğrencilerı, başarıda erkeklere fark yaptı.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesinin 17 fakültesi arasında 53 yıllık geçmişi bulunan ve şimdiye kadar 20 bin dolayında mezun veren Edebiyat Fakültesi'nde kız öğrencilerı, başarıda erkeklere fark yaptı.
Atatürk Üniversitesi Oditoryumu'nda 1000 kadar öğrenci için düzenlenen Edebiyat Fakültesi mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Edebiyat Fakültesi birincisi olan Elif Kaya'ya Rektör Vekili Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, ikinci Fatih Aynacı'ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır, üçüncü olan Pelin Seval Çağlayan'a Açık Öğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, yine aynı dereceyi alan Mehmet E. Temiz'e Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek plaket verdi. Daha sonra bölümlerinde ilk 3 dereceyi paylaşan öğrencilere plaket veren bölüm başkanları, öğrencileri öperek ve alkışlayarak kutladı. Edebiyat Fakültesi'nin 12 bölümündeki sıralamada kızlar açık ara ile üstün başarı elde etti. Kızlar sadece Coğrafya bölümünde ilk 3 dereye giremedi. Müzik ve foklör gösterileri sırasında hem mezun olan öğrenciler, hem de salonu dolduran yakınları ve arkadaşları göbek attı.
Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek, 1958'de kurulan fakültenin şimdiye kadar 20 bin dolayında mezun verdiğini, çok sayıda bilim adamı yetiştirdiğini anımsattı. Edebiyat Fakültesi bünyesinde yeni kurulanlarla 14 bölüm bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Özbek, 5 bin 500 öğrenci, 36'sı profesör, 24'ü doçent olmak üzere 150'yi aşkın öğretim üyesinin görev yaptığını belirtti.
Mezun olan öğrenciler arasında kızların daha başarılı olduğuna dikkati çeken Dekan Prof. Dr. Yılmaz Özbek, her şeyi sorgulayan bir nesil yetiştiğini bildirdi. Prof. Dr. Yılmaz Özbek, "Boş zamanlarını kızlar çalışarak, erkekler ise, arkadaşları ile gezip, eğlenerek geçiriyor. Kimi sporla, kimi de kahve, kantinde vakit geçiriyor. Kızlar ise genelde daha sorumlu oluyor. Bir bakıma hayat şartları da kızların başarılı olmasını zorluyor. Ayakları üzerinde durmak gerektiğine inanan kızlar başarıyı yakalıyor" diye konuştu.