SağlıkHaber Girişi : 24 Ocak 2016 15:16

Kırmızı alarm verdiren yaşlılık alametleri

Kırmızı alarm verdiren yaşlılık alametleri
Tek ayak üstünde 20 saniye duramıyorsanız, dudağınız çatlıyorsa, gözlerinizde kırmızılık varsa ve koku alma duyunuzda azalma varsa bu hızlı yaşandığınızın işareti olabilir. Bu durumlarda mutlaka doktora danışın...

Erzurumajans-Yaşlandığınızı sadace kırıkşıklıklarınıza bakarak ölçmeyin. Aşağıdaki belirtileri kendinizde gözlemliyorsanız bu, hızlı yaşlandığınızına işaret olabilir. Bu semptomları yaşıyorsanız mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Kırmızı alarm 1: Tek ayak denge testi

Bu test beyin sağlığı ve felç riski hakkında öngörüde bulunmaya yardımcı olabilir. Araştırmacılar, tek ayak üzerinde 20 saniyeden fazla dengede duramamanın serebral küçük damar hastalığıyla bağdaştırılabileceğini ortaya koydu. Serebral küçük damar hastalığı, damarların esnekliğini kaybettirebilir ve kan akışını bozabilir.

Kırmızı alarm 2: Dudak çatlaması

Sabahları dudaklarınız çatlamış bir şekilde uyanmak, kalp hastalığı riskinizi büyük ölçüde artıran uyku apnesi belirtisi olabilir. Horladığınızda dudaklarınız üzerinden hava geçişi olduğu için bu dudaklarınızın kurumasına neden olur. Yapılan araştırmalar günde sadece 20 dakika spor yapmanın, semptomları büyük ölçüde azaltabileceğini gösteriyor.

Kırmızı alarm 3: Gözlerde kırmızılık

Kanlanmış gözler artrit göstergesi olabilir. Artrit, eklemlerin ağrılı bir şekilde iltihaplanması ve sertleşmesi durumudur. Eklemlerinizde oluşan enflamasyon (iltihaplanma) gözleriniz de dahil olmak üzere tüm vücuda yayılır.

Kırmızı alarm 4: Koku kaybı

Koku alma duyunuzun azalması Parkinson, Alzheimer veya bir başka nörodejeneratif bir hastalığın belirtisi olabilir. Bu hastalıklar zamanla beyin hücrelerinin ölmesine yol açar. Hücreler öldükçe beyin fonksiyonları gerilemeye başlar. Koku alma duyusu da ilk etapta kaybedilen fonksiyonlardan biridir ve beyinde daha ciddi bir sorun olduğuna işaret ediyor olabilir. Koku alma duyunuzun doğru biçimde işliyor olup olmadığını anlamak için doktorunuz bir koklama testi yaptırabilirsiniz.

(Hürriyet)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.