ErzurumHaber Girişi : 30 Mart 2012 14:30

Kimsesiz yaşlılara saç bakımı yaptılar

Kimsesiz yaşlılara saç bakımı yaptılar
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Toplum Merkezi’nde kuaförlük eğitimi alan kursiyerler, bugün de bakıma muhtaç yaşlılar için seferber oldular. Güzide Bakımevi’ne çıkarma yapan kursiyerler, saç bakımı yaptıkları bakıma muhtaç yaşlıl
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Toplum Merkezi’nde kuaförlük eğitimi alan kursiyerler, bugün de bakıma muhtaç yaşlılar için seferber oldular. Güzide Bakımevi’ne çıkarma yapan kursiyerler, saç bakımı yaptıkları bakıma muhtaç yaşlıların gönüllerini de aldılar.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Toplum Merkezi’nde kuaförlük ve cilt bakımı eğitimi alan kursiyerler, Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi’nin ardından bugün de bakıma muhtaç yaşlılara hizmet verilen Güzide Bakımevi’ne çıkartma yaptılar. Bakımevinde kalan yaşlı bayanların saçlarına kesim ve fön yapan kuaför adayları, yanlarında getirdikleri hediyelerle gönül almayı da ihmal etmediler.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in talimatıyla gerçekleştirilen etkinliğe, 20 bayan kuaförü katılırken, saçlarına bakım yaptırmak isteyen yaşlılar birbirleriyle adeta yarışa girdiler. Kursiyerler, Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’nde aldıkları kuaförlük eğitimine paralel olarak bu tür sosyal etkinliklerde görev almış olmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Bu vesileyle bakıma muhtaç yaşlılarımızı ve büyüklerimizi de ziyaret edip, gönüllerini alma imkanı bulduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Küçükler’e ve Toplum Merkezi’ne çok teşekkür ediyoruz” dediler.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: GENÇ KIZLARIMIZA SORUMLULUK BİLİNCİ AŞILIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, Toplum Merkezi’nin, Erzurum’da sosyal belediyecilik anlamında yürütülen çalışmalara verilebilecek en güzel örneklerden birisi olduğunu söyleyerek, “Biz Toplum Merkezimizde gençlerimize sadece meslek öğretmiyoruz, aynı zamanda sorumluluk bilinci de aşılıyoruz” ifadesini kullandı.
Başkan Küçükler, Toplum Merkezi’nde kuaförlük eğitimi alan genç kızların, geçtiğimiz günlerde de Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi’ni ziyaret ettiklerini hatırlatarak, “Genç kızlarımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de, kadın mahkumlara saç ve cilt bakımı hizmeti vermişlerdi. Bu tip etkinliklerle geleceğin meslek elemanı olacak bayan kuaförlerimize sosyal sorumluluk kazandırıyor, toplumun her bir ferdinin bizim için çok önem taşıdığını ifade etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2009 yılında hizmete açılan Toplum Merkezi’nde bugüne kadar 70 ayrı branşta mesleki eğitim kursu açtıklarının altını çizerek, bu kurslardan mezun edilen gençlerin sayısının ise, 2 bini geçtiğini sözlerine ekledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.