SiyasetHaber Girişi : 25 Kasım 2012 18:30

Kılıçdaroğlu Balbay'ın kitabını imzaladı

Kılıçdaroğlu Balbay'ın kitabını imzaladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde 31’incisi düzenlenen İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’nda cezaevindeki milletvekilleri ve gazetecilerin kitaplarını imzaladı
Erzurumajans-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde 31’incisi düzenlenen İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’na katıldı. Kılıçdaroğlu’na, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve partililer eşlik etti. Fuarda Cumhuriyet Kitapları standını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Silivri’de tutuklu bulunan Mustafa Balbay, Soner Yalçın ve Tuncay Özkan’ın kitaplarına not yazdı.

Kılıçdaroğlu, burada Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan milletvekilleri ve gazetecilerin kitaplarını imzaladı. Kılıçdaroğlu, Mustafa Balbay’ın kitabına; “Yaşama hep gülümseyeceğiz”, Tuncay Özkan’ın kitabına; “Sevgili Tuncay, hiçbir karanlık sürekli olmamıştır. Aydınlık günler dileğiyle” yazarken, Soner Yalçın’ın kitabına şu sözleri yazdı; “Sevgili Soner, kitap hapishane tarihinin herhalde bir başyapıtıdır. Hukuksuzluklar, adaletsizlikler ve ön yargılarla devam eden bir dava. Aydınlık ve özgür bir Türkiye dileğiyle.”

Silivri’de yatan aydınların ve çıkardıkları kitaplardan dolayı Silivri cezaevini akademi diye tanımlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Kitaplarla bizi buluşturan bu güzel fuarı düzenleyen değerli dostlara yürekten teşekkür ederim. Kitap zihin dünyamızı aydınlatan bir güneştir. İnsanlık tarihinin gelişimine en büyük aygıt, düşünce kitaptır. Kitaba böyle bakmamız gerekiyor. Ama günümüzde kitap yazarlarının hapse atıldığı, zulüm gördüğü bir süreci yaşıyoruz. Silivri akademisi, ben oraya akademi diyorum. Çünkü yayınlanan kitapların sayısı neredeyse 50’yi aştı. Bizim demokrasi tarihimizin ilginç bir sayfası olarak kendini gösterecektir.”

“Silivri’de gazeteciler, akademisyenler, milletvekilleri, askerler var” diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Silivri’de haksız bir yargılanma sürecinin yaşandığını dile getirerek şunları söyledi: “Orada bütün dünyanın kabul ettiği haksız bir yargılama süreci var. Bütün dünya kabul ediyor. Sivil toplum örgütleri, düşünce kuruluşları Silivri’de yaşanan dramı anlatıyor. Ama dramı anlamayanlar da var. Haksızlığa karşı direnmesi gerekirken, haksızlığı savunanlar var. Buradan bütün yurttaşlara, bütün aydınlara, sanatçılara seslenmek istiyorum. Elinizi vicdanınıza koyun ve Silivri’yi öyle düşünün. Bugün birisine yönelik haksızlık, yarın size yönelebilir. Haksızlık nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin bu ülkenin aydınlarını, yurtseverlerinin ortak direnç göstermeleri gerekiyor. Buraya gelişimin nedeni bu direnci bir anlamda dile getirmektir. Kim olursa olsun. Herkes yargılanabilir. Ama hukuk içinde yargılanmak durumundadır”

SİLİVRİ’DE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ YOK

Aydınların cesur olmaları gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; "Şu an Silivri’de üstünlerin hukuku vardır. Hukukun üstünlüğü yoktur. Baskıcıların hukuku vardır. Zulüm yapanların hukuku vardır. Hukukun üstünlüğü yoktur. Bu gerçeği herkesin görmesini isterim. Bu ülkenin zindanlarında aydınlar yatmamalı. Kitap yazanlar yatmamalı. Parasız eğitim istiyorum diyenler, üniversite öğrencileri yatmamalı. Bu ülkenin zindanları aydınlara kapalı olmalı. Çağdaş, uygar bir ülke olacaksak, aydınların dilediklerince yazı yazabildikleri, kitap yazabildikleri bir süreci yaşamaları gerekiyor. Zulümle baskıyla, şiddetle, tehditle aydını yaşatamazsınız. Buradan sesini çıkarmayan aydınlara seslenmek istiyorum. Aydın daha fazla konuşmak zorundadır. Aydının, aydın kimliğini hak edebilmesi için toplumun önderi olmak durumundadır. Eğer sesini keserse, korkarsa o kişiye aydın denmez. Aydın yiğit olacak, konuşacak. Sadece kalemiyle değil, diliyle de konuşacak ve bunun mücadelesini yapacak.”

Cumhuriyet Kitapları standında bulunan demir kafes de dikkat çekti. “Kitaplar zindana sığmaz” yazılı dövizlerin olduğu kafesin içine bazı vatandaşlar girerek, tutuklu yazarlar ve gazetecilerin durumuna dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından fuarda bulunan stantları gezdi. Kılıçdaroğlu, kitabının imza günü için fuarda bulunan, bir süre önce cezaevinden beraat eden gazeteci Nedim Şener ile kısa süre sohbet etti. Nedim Şener, Kılıçdaroğlu’na kitabını imzalayarak hediye etti. Kılıçdaroğlu, ayrıca fuara katılan vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.