SiyasetHaber Girişi : 05 Eylül 2012 16:00

Kılıçdaroğlu: Erdoğan zeka testi yaptırsın

Kılıçdaroğlu: Erdoğan zeka testi yaptırsın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan ve AK Parti'yi sert sözlerle eleştirdi.
Erzurum Ajans-60 aylık çocuklarına rapor alanlar için 'Evladım geri zekalı diyorlar' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için zeka testi isteyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis toplantısına katılmayan AKP'yi sert sözlerle eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, "Terör olayı uluslararası sorun haline gelirse sorun daha da büyür dedik. Meclise gittik gelmediler. Sorunu çözmek için meclise gelmezsiniz, ama koşa koşa Oslo'ya gidersiniz" dedi.

"İNSANLAR GÜNLÜK SORUNLARINI UNUTTU"

Parti Okulu'nda düzenlenen CHP İl Kadın Kolları Başkanları Toplantısı'na katılan Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Analar ağlamasın diye yola çıktık, gelinen durumda bütün analar ağlıyor. Evlat acısını on binlerce ana yaşadı" diyen Kılıçdaroğlu, terörü bitirmek için, siyasilerin bir ayara gelmesi için iktidara gittiğini belirterek, "CHP olarak sorumluluğumuz, bu ülkenin kuruluşunda ve kurtuluşunda harcı olan parti olmamızdır. Ülkenin durumu hiç içler açıcı değil. Herkesin kafasında bir kaygı var. İnsanlar günlük sorunlarını unuttu" diye konuştu.


"Ülke neden bu hale geldi? Nedeni belli" diyen Kılıçdaroğlu, "Nedeni; iyi, kararlı, tutarlı, akıllı, çözümcü bir yönetimin olmaması. Olaya teslim olan, rüzgara kapılan bir yönetim var" açıklamasında bulundu.

GELMEDEN KAMPLARI YAPTILAR

Suriye konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, hükümete politikalarının yanlış olduğunu söylediklerini dile getirerek, "80 bin kişi kamplarda yaşıyor. Daha onlar gelmeden kampları yaptılar. Çünkü geleceklerini biliyorlardı. Yarın kış gelecek, o zaman ne olacak" ifadesini kullandı.

"MECLİS'E GELMEZSİNİZ AMA KOŞA KOŞA OSLO'YA GİDERSİNİZ"

Hükümete yanlıştan dönmelerini söylediklerini de belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Terör konusunda da yanlış olduklarını söyledik. Şehitler varken milletvekilleri tatil yapmasın dedik. Bir araya gelip konuşalım dedik. Terör olayı uluslararası olursa sorun daha da büyür dedik. Meclise gittik gelmediler. Sorunu çözmek için meclise gelmezsiniz, ama koşa koşa Oslo'ya gidersiniz."

AK Parti'nin kendisini muhafazakar parti ilan ettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kendisini muhafazakar ilan eden partinin yönetimde olduğu son 10 yıl boyunca neden boşanmalar bu kadar arttı. Aile içi huzursuzluk neden bu kadar arttı. Son 10 yılda kadınların çektiği acıyı tarihte hiçbir kadın çekmemiştir" dedi.

"BUNU DİYENİN ZEKASINI ÖLÇMEK GEREKİR"


4
+4+4 Yasası'na ilişkin değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki günlerde okullar açılacak. 5 yaşındaki çocuklar, kalem tutmak için parmak kasları gelişmemiş, anneye muhtaç çocuklar okula gidecek. Bir insan her şeyi bildiğini söylerse, o insanın hiçbir şey bilmediğini kabul edebiliriz. Rapor almak isteniyor. Başbakan diyor ki sizin çocuğunuz gerizekalı mı? Bunu diyen insanın zekasını ölçmek gerekir" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • aslı güngör 01 Ocak 1970 02:00

    AVRUPADA 55 AYLIK ÇOÇUK EĞİTİME BAŞLIYOR.SÜPER DEVLETLERİ GÖRMÜYOR MU?..YERİNDE BİR KARAR AMA ANLAMAYAN KALIN KAFALAR ÇOK..