SporHaber Girişi : 08 Aralık 2011 14:53

Karayazı`dan Beşiktaş`a

Karayazı`dan Beşiktaş`a
Karayazı ilçesinde, kara lastik ayakkabılarla spora başlayan Tubay Erdal ile Gamze Bozkurt, İl Özel İdarespor forması altında kazandıkları başarlardan sonra Beşiktaş’a transfer oldular.

Erzurum Ajans-Erzurum`un Karayazı ilçesinde, kara lastik ayakkabılarla spora başlayan Tubay Erdal ile Gamze Bozkurt, İl Özel İdarespor forması altında kazandıkları başarlardan sonra Beşiktaş’a transfer oldular.

 

Erzurum İl Özel İdarespor formasını giyen ve atletizmde aldığı başarılarla göz dolduran, 16 yaşındaki Tubay Erdal ile Gamze Bozkturt Beşiktaş’a transfer oldu. Son yıllarda Erzurum atletizmine önemli bir soluk kazandıran İl Özel İdarespor ise Beşiktaş gibi büyük bir kulübe iki sporcu transfer etmenin gururunu yaşıyor.

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, “Beşiktaş’a atletizmde iki sporcu vermemiz bizim için gurur verici bir gelişme, şimdiden Tubay Erdal ve Gamze Bozkurt’a başarılar diliyorum” dedi.

 

5 Yıl önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Gençlikspor Kulübü Başkanı Memduh Ceyhan tarafından spora kazandırılan, sonrasında ise kendilerine kulüp olarak İl Özel İdarespor’u seçen Tubay Erdal ile Gamze Bozkurt, bundan sonra Beşiktaş Spor Kulübü’nün formasını giyeceği için çok mutlu.

 

İki Milli atlet Beşiktaş formasını giyecekleri için şimdiden çok heyecenlılar. Erzurum`da, beş yıldır İl Özel İdaresi Spor Kulübü forması giyen Tubay Erdal ile 4 yıldır Atletizm yapan Gamze Bozkurt, Beşiktaş forması altında başarılı olacaklarına inandıklarını söylediler.

 

Milli atlet Tubay Erdal, "Karayazı`da seçmelere katıldığım günü dün gibi hatırlıyorum. O günden sonra, benim buralara gelmemi sağlayan hocalarım, elimden tutmasaydı ben ne okula giderdim, ne de milli formayı giyerek uluslararası yarışlara katılabilirdim. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi Spor Kulübü sayesinde, önemli başarılar elde ettiğime inanıyorum. Şimdi sıra, Beşiktaş formasıyla daha güzel başarılar elde etmek. Bana duyulan güveni boşa çıkartmayacağım. Bana güvenerek destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Karayazı ilçesinde düzenlenen seçmelere kara lastik ayakkabılarla katıldığını belirten Erdal, spora ilk başladığı günden bugüne kadar, karşılaştığı güzellikleri saymakla bitiremeyeceğini dile getiren Erdal, şunları kaydetti: "Beşiktaş`a transfer olmak, kelimelerle anlatılmayacak kadar güzel bir duygu. Ben her zaman daha iyi yerlere geleceğime inanıyordum. Hocalarımın desteğini hep arkamda hissederek bugünlere geldim. Bugüne kadar, İl Özel İdaresi Spor Kulübü formasını terlettim bundan sonra Beşiktaş`ın formasını terleteceğim. Beşiktaş formasıyla katılacağım ilk yarışta, hedefim birinci gelebilmek. Katılacağım ilk yarışta birinci olmalıyım ki, insanlar `Beşiktaş`a gelmeyi hak etmiş` desin.”

ANTRENÖRLERİN GURURU

 

Erdal`ın antrenörü Orhan Güngör ile Yavuz Bayram amaçlarının Tubay Erdal gibi ilçelerde ve köylerde bulunan yetenekli sporcuları keşfederek, Türk sporuna kazandırmak olduğunu ifade ettiler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi Spor Kulübü tarafından sporculara sunulan imkanların sınırsız olmasının, elde edilen başarıların ortaya çıkmasına zemin hazırladığını belirten Atletizm Antrenörleri Orhan Güngör ile Yavuz Bayram, " Bizlerin tek bir amacı var, Tubay ve Gamze gibi gençlerin elinden tutarak başarılı bir sporcu olmalarını sağlamak. Köylerimizde, ilçelerimizde yetenekli olan çok genç var. Bu gençlerin elinden tutarsak, inanıyorum ki hepsi Tubay gibi bir gün çok iyi yerlere gelir. Şu anda resmi işlemler tamamlanmak üzere. Tubay ve Gamze bundan sonra Beşiktaş formasıyla yeni başarılara imza atacak. Dün olduğu gibi bundan sonra da bizler kendisine olan desteklerimizi sürdüreceğiz” diye konuştular. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.