BölgeHaber Girişi : 30 Eylül 2010 00:01

Karateci sayısı 2 bin 500'e ulaştı!..

Karateci sayısı 2 bin 500'e ulaştı!..
Erzurumlu gençlerin karateye ilgisi her geçen gün artıyor. Salon sporlarında en fazla lisanslı sporcu sayısı bakımından karate ilk sırada yer alırken, Erzurum'da lisanslı karateci sayısı 2 bin 500'e yaklaştı.

Erzurum Ajans-Erzurumlu gençlerin karateye ilgisi her geçen gün artıyor. Salon sporlarında en fazla lisanslı sporcu sayısı bakımından karate ilk sırada yer alırken, Erzurum’da lisanslı karateci sayısı 2 bin 500’e yaklaştı. Karate Bölge Temsilcisi Ahmet Çelebi, şu anda faal karate yapan lisanslı sporcu sayısının 2 bin 350’ye aştığını söyledi.

Karate sporunun büyük bir ilgi görmesi Karate Federasyonu Yetkililerinin yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Karate Bölge Temsilcisi Ahmet Çelebi’yi de oldukça mutlu ediyor.

İLGİ OLDUKÇA YOĞUN

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Erzurum’da lisanslı sporcu sayısında bir patlama olduğunu ve illerin nüfus sıralaması göz önüne alındığında Erzurum’un 25 bini aşkın faal lisanslı sporcu sayısı ile Türkiye’nin en önde gelen illeri arasında yer aldığını söyledi. Çintimar, Erzurum’da da karate sporunun en fazla lisanslı sporcu sayısına sahip bir spor dalı olduğunu belirterek, faal lisanslı sporcu sayısında bir rekora imza atacaklarını ifade etti.

Karate Bölge Temsilcisi Ahmet Çelebi, karate sporuna ilginin her geçen gün artığını ve her gün yeni bir öğrencinin lisans çıkartmak ve karate yapmak için müracaat ettiğini söyledi. Lisanslı karateci sayısının 2 bin 350’yi aştığını ve 2 bin 500’e doğru hızla ilerlediğini ifade eden Çelebi, “Erzurum, karatede bölgenin lideri, elde ettiğimiz başarılar ve yurt dışında kazandığımız madalyalar Erzurum’da karate sporuna ilgiyi bir hayli artırmıştır. Karate sporuna 7’den 70’şe herkesin ilgi göstermesi bizleri hem mutlu ediyor. Hem de bizleri daha çok çalışmaya teşvik ediyor” dedi.

Karate Bölge Temsilcisi Ahmet Çelebi, Federasyonun Karatede bölge temsilcilikleri oluşturması nedeniyle bu spora ilginin artmasın da en büyük etkenlerden biri olduğunu belirterek, savunma sporu olan karatenin bundan sonra da büyük ilgi çekmeye devam edeceğini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.