BölgeHaber Girişi : 04 Mart 2012 16:14

Kar ve tipi Erzurum'da hayatı dondurdu

Kar ve tipi Erzurum'da hayatı dondurdu
Erzurum’da kar ve tipi etkisini sürdürürken Tekman ilçesinde okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi.
Erzurum Ajans-Erzurum’da kar ve tipi etkisini sürdürürken Tekman ilçesinde okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi.
Dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklı olarak devam eden kar yağışı ve şiddetli tipi Erzurum’da hayatı adeta durma noktasına getirdi. Soğuk havanın da etkisiyle buzlanan yollar da araçlar ilerlemekte kaldırımlar da ise vatandaşlar yürümekte güçlük çekti.
Kar ve tipi nedeniyle Erzurum – Bingöl ve Erzurum – Bayburt Karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken, karayolları ekipleri aralıksız olarak güzergah ta bulunarak karla mücadele çalışmasını sürdürüyorlar.
Kar yağışının yoğun şekilde görüldüğü Tekman ilçesinde Pazartesi günü okulların 1 gün tatil edilmesi kararı alındı.
Öte yandan Erzurum’da “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek attırır” sözünün her yıl Mart ayında yaşandığını belirten vatandaşlar, “Yetkililer Erzurum’u görmeli. Burası kış şartlarının çok ağır geçtiği bir memleket. Eskiden Erzurum’da hava koşulları nedeniyle vergi indirimi yapılıyormuş. Ancak günümüz de bu yok. Biz yakacak derdine düşüyoruz. Bunun için mevsimsel şartlara göre buraya gerekli hassasiyet gösterilmelidir” dediler.
Eksi 20 dereceye aldırış etmeden cadde ve sokaklar da mendil satan bir küçük çocuk ise “Dadaş üşümez” diyerek adeta soğuk havaya meydan okudu.
K
üçük çocuk konuşmasıyla ilgi odağı olurken, “Biz Dadaşız. Dadaş üşümez. Soğuk havaya biz alışkınız. Buz donar Dadaş donmaz” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.