Kültür-Sanat Haber Girişi : 03 Mart 2020 18:15

'Kar' denince Erzurum, 'bar' denince Enver Gümüş!

'Kar' denince Erzurum, 'bar' denince Enver Gümüş!
Halk Eğitim eski Müdürlerinden Müslüm Çağlar hocam son çıkan ‘’Yüce dağların başında’’ kitabında çoğunun isminden bahsetmiştir..
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Şeref Uludağ, Ömer Göçmenli, Muhlis Gedikli, Nimet Gezmiş, Sedat Gezmiş,  Lütfü Aladağ, Sıddık Sayar, İlhami Avcıoğlu, İhsan Ertugay, İhsan Taftalı, Hulusi Seven, Vahap Türkkal, Mahmt Baltacıoğlu, Yavuz Eğriçayır, İdris Kenger, Nuri Güraksın, Hami Akbaba, Lütfü Dikici, Hakkı Kasil, Hamit Yavuzer, Ahmet Korucu gibi çok sayıda çoğu da milli olmuş barcının iz bıraktığı Erzurum’da bar denince aklıma gelen isimlerdendi Enver Gümüş.

80’li yılların başında özellikle başkanlığını yaptığı Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Derneği’nde tanımıştım onu. Hayatı bardı. Bir çok anımın olduğu Enver Gümüş de bu gök kubbede hoş bir sada bırakarak gidenlerden oldu.

Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum..
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • zülküf usanmaz 01 Ocak 1970 02:00

    Allah rahmet etsin, farklı bir şahsiyetti.Hassas,görevine bağlı,işinde titiz temiz bir mesai arkadaşımızdı.Enver Gümüş;ün mutlaka onu tanayan her Erzurumlunun hayatında bir hatırası vardır.Belediyede mesai arkadaşım olduğu için bende binlerce tatlı ve neşeli anı ve anektotu var.Allah gani gani rahmet etsin,mekanı cenneti Ala olsun...

  • Vali vefik harun 01 Ocak 1970 02:00

    Hocam mekanin cennet olsun Emegin coktur bize Mustafa abi emre gokhan ve ailesine sabirlar dilerim