EkonomiHaber Girişi : 09 Temmuz 2024 08:06

Kaplan: Daha zor günler bekliyor

Kaplan: Daha zor günler bekliyor
Büro Emekçileri Sendikası Erzurum İl Temsilcisi Namık Kemal Kaplan, milyonlarca emekçi ve emekliyi daha zor günlerin beklediğini söyledi.
Kaplan: Daha zor günler bekliyor

Türkiye İstatistik Kurumu'nun her ay enflasyon rakamlarını açıkladığını anımsatan Büro Emekçileri Sendikası Erzurum İl Temsilcisi Namık Kemal Kaplan, milyonlarca dar gelirinin, memurun, işçinin, emeklinin, asgari ücretlinin maaşının buna göre belirlendiğini dile getirdi. 

 

Yıllardır sır gibi saklanan enflasyon sepetinde ki fiyat listesinin ortaya çıktığını kaydeden Kaplan, TÜİK' in açıkladığı rakamlar ile gerçeklerin uyuşmadığının bir kez daha ortaya konulduğunu belirtti.

 

Kaplan şöyle dedi. "Anlaşılan TÜİK farklı bir Türkiye'de yaşıyor, emekçinin cebindeki yangın ile TÜİK' in pembe tabloları arasında uçurum var, gerçek enflasyon marketlerde, pazarlarda, mutfagimizda ve faturalarimizda, ama ne yazık ki masa başında ki, kağıt üzerindeki ekonomik veriler ile gerçek hayat arasında ki farkı bilerek ve isteyerek gizliyorlar. TÜİK marifeti ile soyuluyoruz. Milyonlarca emekçiyi ve emekliyi daha zor günler bekliyor. Bir çoğu yılın geri kalanında da sefalet ücretiyle yaşamaya mahkum edilirken, maaşlarına zam yapılanlar enflasyon karşısında yine kayıplar yaşayacak"HABER MERKEZİ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 09 Temmuz 2024 09:30

    Tuik e göre döner 70 tl miş döner olmuş 300 tl yani tuik enflasyonu düşük gösteriyor ki maaşlar artmasın. Böyle milyonlarca kilinin vebalini alıyor hakkkımız haram olsun. Hükümet artık milleti kazıklamaya başladı zulüm yapıyor