BölgeHaber Girişi : 27 Nisan 2010 13:31

Kamu- Sen'den haksız atama iddiası!..

Kamu- Sen'den haksız atama iddiası!..
Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından norm kadrosu olmayan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına görevlendirme yoluyla atama yapıldığını iddia etti.

Erzurum Ajans-Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından norm kadrosu olmayan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı’na görevlendirme yoluyla atama yapıldığını iddia etti.
Siyasi iktidara yakın bir sendikanın şube sekreterinin, bakanlık onayı ile olmayan bir kadroya görevlendirildiğini ileri süren Bayraktar, “Geçmişte olduğu gibi eski bakan Hüseyin Çelik, Devlet Memurları Kanununun 76. Maddesi gerekçe gösterilerek yine bu sendikanın yönetim kurulu üyelerini ilimizin en güzide okullarına atamalarını yapmıştır. Türk Eğitim-Sen yapılan bu haksızlığa sessiz kalmamış haksız ve liyakatsiz bu atamaları yargıya taşımak suretiyle iptal ettiriştir. Ne garip bir iştir ki hiçbir yöneticilik tecrübesi bulunmayan malum bir sendikanın yönetim kurulu üyesi ısrarla atanmak istenmektedir. Atanılacak boş kadro olmayınca bakanlık tarafından olmayan bir kadroya Erzurum İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı kadrosuna atanmak istenmektedir. Bu ne ısrardır bu ne yandaş kayırmacılığıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.