Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) tarafından yapılan "Kadın Olmak" İşte Kadınlarımız Araştırmasında kadınlar kendilerini yüzde 45.6 oranıyla sorunlu bir kadın olarak tanımladı.
Erzurumajans-Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) tarafından yapılan "Kadın Olmak" İşte Kadınlarımız Araştırmasında kadınlar kendilerini yüzde 45.6 oranıyla sorunlu bir kadın olarak tanımladı.
TÜGİK adına MYVERİ Araştırma tarafından "Kadın Olmak" İşte Kadınlarımız Araştırması gerçekleştirildi. Ankara'nın Keçiören, Çankaya, Mamak ve Yenimahalle ilçelerinde yapılan çalışmanın sonuçlarında ise kadınlar, pozitif ayrımcılıkla "Türk kadının güçlendirildiğine inanıyor musunuz" sorusuna yüzde 48.1 oranında hayır, 46.7 oranında evet cevabını verdi.
Anket sonuçlarına göre kadınların yüzde 72.9 durumundan memnun değil. Kadınlar kendilerini etkileyen en önemli soruna ilişkin, yüzde 33,3 oranında rutin sıkıntılarım, yüzde 14.1 oranında ekonomik özgürlüğüm yok, yüzde 8.9 oranında da eşim beni aldatıyor yanıtını verdiler.
KADINLAR MUTSUZ
Gelecek günlerden büyük bir değişim bekliyor musunuz sorusuna ise yüzde 81.1 oranında beklemiyorum yanıtı verildi. Kadınlar ankette kendilerini yüzde 45.6 oranıyla sorunlu bir kadın olarak tanımladı. Mutlu kadın olarak tanımlayanların oranı ise yüzde 35.3 oranında.
Sorunluyum diyen kadınlar ise kendilerini yüzde 23.5 oranında ekonomik sıkıntılarımı çözemiyorum, yüzde 19.8 oranında hayattan beklentilerimi karşılayamıyorum, yüzde 16.6 oranında aile içinde yaşadığım sorunları çözemiyorum, yanıtlarını verdiler.
KADINLAR YÜZDE 50.2 ORANINDA AİLELERİ TARAFINDAN ŞİDDET GÖRDÜLER
Kadınlar sağlık açısından ise kendilerini yüzde 57.5 oranında sağlıksız olarak tanımladı. Gündelik hayatta en çok rahatsızlık hissettikleri sağlık sorununa ise yüzde 43.2 çeşitli ağrılar cevabını verdiler. Yapılan araştırmada, şiddete maruz kalmayanların oranı yüzde 50.4, maruz kalanlar ise yüzde 22.5 oranında. Şiddete maruz kalanlar yüzde 50.2 oranında aileleri tarafından şiddet gördüklerini bildirdi. Eşlerinden şiddet görenlerin oranı ise yüzde 25.5.
EN BÜYÜK EĞLENCELERİ İNTERNET VE TELEVİZYON
Genç kızlık hayallerinin gerçekleşmediğini bildiren kadınların oranı ise yüzde 89.2. Araştırma sonuçlarında, kadınların en büyük eğlenceleri ise yüzde 33.4 internet, yüzde 30.8 oranında televizyon seyretmek, yüzde 17.5 oranında sinema, sergi, konser ve tiyatro olarak yer almakta.
KADINLARA DEĞER VERİLMİYOR
"Türkiye'de kadına değer veriliyor mu?" sorusuna kadınlardan yüzde 65.9 oranında hayır verilmiyor yanıtı verildi. Kadınlar ticaret yaşamında kuvvetlendirilmesi için verilen hibe ve destek programlarından haberdar olan kadınların oranı ise yüzde 54.1 oranında. KOSGEB'in kadınlara verilen kredi ve hibelerinden haberdar olanların oranı ise yüzde 60.
Türkiye'de kadın erkek eşitliğiyle ilgili soruya ise kadınlar yüzde 67.5 oranında kadın erkek hiçbir konuda eşit değil cevabı verdiler. Kadınlar Türkiye'de ki aile düzenini ise yüzde 34.4 oranıyla en çok ekonomik ve diğer koşulların etkilediğini kaydetti. Buna yüzde 31.2 oranıyla aile düzenimiz sarsılıyor yanıtı verildi. Kadınlar, çiftlerin boşanmasına yüzde 76.7 oranında çoğaldı cevabını verdiler.