İtiraf gibi açıklama: Kredi çekip sera kuracağız bu yüzden çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan ve 1 Temmuz’da Resmî Gazete’de yayınlanan ‘Cumhurbaşkanı Kararı'na göre 'Ilıca Termal Turizm Merkezi' statüsü iptal edilmişti.

 

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

 

Kentte soğuk duş etkisi yapan bu gelişmenin ardından itiraf gibi açıklama Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den geldi.  

 

Sekmen, belirli bir alanın tarıma açılması için turizm statüsünden çıkarıldığını söyleyerek, “Tarım yapılabilmesi için de oranın turizmden çıkması lazım. Bizim orada 100 dönüm bir sera yapma girişimimiz var” dedi.

 

AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Erzurum’ konulu basın toplantısında konuşan Sekmen, “Burada bir sera yapılmıştı. O seralar turizm alanı ilan edilmiş. Bataklık bir alan. Orada ancak tarım yapılabilir. Tarım yapılabilmesi için de oranın turizmden çıkması lazım. Sadece o alan çıkarıldı. Diğer alanlar turizm alanı içerisinde. Bizim orada 100 dönüm bir sera yapma girişimimiz var. Orada mevcut çıkan 40 derece bir su var. Bundan çıkan bir buhar var. Bu buhar şu an boşa harcanıyor. Biz o buharı kullanmak suretiyle 100 dönümlük bir sera yapmayı hedefliyoruz. Arzumuz da sebzemiz kış döneminde Antalya’dan, Adana’dan gelmesin. Domates, biber, fasulye, patlıcan, salatalık gibi ürünler ekilecek. Onun için çıkarıldı” dedi.

 

 

Alanı tarım arazisi ilan edilmesiyle bankalardan kredi alabileceklerini kaydeden Sekmen, “Çünkü banka kredisi alamıyorduk. Bankalar şu anda sera kuranlara faizsiz 7 yıl vadeli kredi veriyor. 2 yıl ödemesiz, geri kalan 5 yıl da taksitle ödeniyor. Bundan faydalanmak için orayı turizm statüsünden çıkarttık. Çıkarılan da tarım alanı. Tarım alanı geçmişte turizm alanı ilan edilmiş” diye konuştu.

 

GAZETECİ ONUR SAĞSÖZ TEPKİ GÖSTERDİ

 

Sekmen’den gelen bu açıklama üzerine Erzurum Ajans’tan gazeteci Onur Sağsöz, yaşanan gelişmeleri ‘Sadece hıyar yetiştirmeyecek’ başlığıyla köşesine taşıdı. Başkan Sekmen’i eleştiren Sağsöz, “Sizin gibi erk sahibi, kudret sahibi bir isim bu unvanı yok etmeden de o bölgede sera kurabilir, tarım yapabilirdi. Her şeye gücünüz yetti de buna mı yetmedi?” diye sordu. YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • memet09 Temmuz 2024 14:47

    sen bereketli topraklarımızı ve hayvancılığı düşün seranız orda kalsın.yeter artık.

  • memet09 Temmuz 2024 14:47

    sen bereketli topraklarımızı ve hayvancılığı düşün seranız orda kalsın.yeter artık.

  • memet09 Temmuz 2024 14:47

    sen bereketli topraklarımızı ve hayvancılığı düşün seranız orda kalsın.yeter artık.

  • Halis demir08 Temmuz 2024 19:40

    Bu şehirde vali yok hükmünde mi. Bir belediye başkanı istediği yerin vasfını değiştirsin. Sera kuracaksın diye turizm statüsünü değiştiriyorsun ama işine gelince tarım arazisini turizm sahası ilan ediyordun böyle bir tavır olamaz. Herkes haddini bilecek. Buna oy verenler bu vebali ortaktır.

  • Ali er07 Temmuz 2024 22:43

    Sera sizindir hıyarı da domateste yetiştirip satın domates domates diye Büyükşehir belediye başkanının yaptığı işe bakın bir kabzımallık yapmamıştı onuda yaptı sırada çağ kebap işi olmalı. Artık asfaltıda Muammer usta döksün bari.

  • Dadas06 Temmuz 2024 14:26

    In garden termal tesisi var ılıcada termal tesis fazla gelmiş galiba hıyar yetiştireceklermiş tuzlayarak yersiniz artık...

  • halisdemir05 Temmuz 2024 21:30

    şimdi erzurumda vali var ama hersey belediye başkanına tabi. üniversitenin 70 senelik tarım arazisini 1 gece turizm sahası yaptılar ve hiltona verdiler. 100 senelik ılıca termal kapsamdan çıktı bu şeyler ayıptır. şehrin geleceği ile uynuyorsunuz. valisi rektörü seyirci kalmış. Hherkes yerini konumunu bilsin lütfen belediye hizmeti sıfır sekmen sehrinden altından vurup üstünden çıkıyor. Bu kadar insanın vebaliyle oynanmaz. hakkınız haram olsun. ne yol var ne asfalt var. belediye sera peşine düşmüş. ülkede malesef yönetim sorunu var. lütfen gereği yapılsın.

  • Unutulan vaatler05 Temmuz 2024 21:26

    Bir zamanlar deri fabrikası sözü vardı. Sahi ne oldu verdiği o söze. Hani burası hayvan şehriydi. Kesilen onca hayvanın derisi işlenecekti . Deri fabrikası nerde bilen var mı?

  • Vatandaş05 Temmuz 2024 21:23

    Başkan serayı bıraksanda şu caddeleri bir temizlesen nasıl olur.