İthal vekil!

Kentte yapımı tamamlanan TOKİ konutlarının geçen yıl çekilmesi gereken kuraları gecikmişti.

 

TOKİ açıklama yapmıyor, şehirde bir ilgili, yetkili bulunamıyordu.

 

Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Zekeriya Araz, ev hayali kuran üyelerini temsilen geçen haftalarda Ankara’ya gitti.

 

Bakanlık, TOKİ kapı duvar! Erzurumlu Zekeriya’yı kim karşısına alıp, derdini dinleyecek?

 

Meclis’e gideyim dedi, medet umdu vekillerden!

 

AK Partili vekil Fatma Öncü’nün özel kalemini aradı.

 

Telefondaki kişi asistan değil, meğer sorgu sual meleğiymiş!

 

Niye görüşeceksiniz? Kaç kişisiniz? Başka vekillerle görüşecek misiniz?

 

… gibi nice soruların ardından “biz size döneriz” klasiğiyle telefonu kapattı.

 

Tabi o gün geri dönen olmadı. Ertesi gün de olmadı.

 

İki gün beklemişti, üzüldü Zekeriya Araz, diğerlerini de aramadı çaresiz geri döndü.

 

Sonra ki günde, günlerde de kimse emekli temsilcisi Zekeriya Araz’ı aramadı.

 

Aslında aranmayan, yüzüne bakılmayan, ‘sosyal atık’ muamelesi gören Zekeriya Araz değil, şehirde temsil ettiği 13 binin üzerindeki emekli insandı!

 

Seçim öncesi şehirdeki STK’ların çevresinde fır dönen vekillerin, ceylan derisi koltuğa oturduktan sonra ki, bir klasiğiydi bu…

 

Seçim öncesi demişken, daha vekil olmamıştı ne diyordu AK Partili Fatma Öncü, bakın ağzından çıkanı aynen yazıyorum:

 

“Geldiğim zaman sürekli bir ‘ithal vekil’ ön yargısıyla karşılaşıyordum. Bu ithal ile ilgili ben artık vatandaşla bir araya gelince espri de yapıyorum. Biliyorsunuz ben Mardinlilerin geliniyim, büyük bir ailenin, bir aşiretin geliniyim. Mardin’e gelin gittim, 20 sene ‘ithal gelin’ dediler, fakat şu an Mardin’de herhangi bir insanı sokakta çevirin herkes Fatma Öncü’yü tanır. Çünkü oraya bir katma değer sağlamışımdır. Bununla da iftihar ederim zaten siyasette budur vatandaşa bir faydan olması… Aslında nerelisinden çok neler yapabileceğim…”

 

Evet, böyle dedi.

 

Kendisini üzmek ya da kalbini kırmak istemem lakin bu ön yargı falan değil, kendisi ‘ithal’ vekildir.

 

Eğer bugün, Mardin sokaklarında kime sorsak Fatma Öncü’yü tanıyor, “ben burada doğdum” dediği Erzurum’da tanımıyorsa, bu sayın vekilin ‘ithal’ olduğunun kanıtıdır.

 

Eğer bugün, 13 bin emekliyi temsilen ayağına giden 70 yaşındaki Zekeriya Araz’a randevu vermiyor, bir telefon açma nezaketini göstermiyorsa, bırakın vekili, ithali bana göre o Erzurumlu bile değildir!

 

Erzurumlu STK temsilcisi Zekeriya Araz’a yapılan bu saygısızlığı, bir Erzurumlu, bir seçmen ve de bir gazeteci olarak kabul etmiyorum.

 

Hiçbir siyasi, Erzurumlu bir vatandaşa bunu reva göremez, böyle davranamaz.

 

Böylesi bir saygısızlığın Trabzonlu bir isme yapıldığını düşünsenize… Şehir ayağa kalkar, Karadeniz lobisi anında devreye girer, o vekili ya da her kimse yaptığına yapacağına pişman ederdi.

 

Vekil olarak bir STK temsilcisine randevu vermemek ne demek? Fatma Hanım, sizin böyle bir lüksünüz yok!

 

Bu nedenle sayın vekil, Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Zekeriya Araz’a bir özür borçludur.

 

O ki, “Ben Erzurumluyum” diyorsa gereğini yapmalı, Recep Tayyip Erdoğan’a verilen oylar sayesinde Erzurum'da milletin vekili olduğunu unutmamalıdır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mehmet 28 Ağustos 2024 09:39

    Oyunu her haksızlığa rağmen iktidara verip sahibsiz ve ithal bürokrasi ile yönetilen tek şehir maalesef.

  • fkrm 23 Temmuz 2024 22:38

    :(((.

  • Ejder 23 Temmuz 2024 16:52

    İşte Erzurum siyaseti 2017 de hızlı tren gelecekti Erzurum'a...vb Yarın büyükşehir alınır Erzurum'dan Zaten Erzurum'da yerli Erzurum'da çok az ithal vekil normal Karadeniz'de yer yerinden oynar Erzurum'da belki!! Sevinenler olmuştur vekil asıla randevu vermedi diye....yok birde dadaş Erzurum ver gazi al iktidar oyu....hepsi nerden nereye Erzurum bir zamanlar Türkiye ekonomisinde ilk 10 idi

  • Fatma 23 Temmuz 2024 13:22

    Bir çok suçluyu koruyup kollayan fatma

  • Öz Erzurumlu 23 Temmuz 2024 11:40

    Oohhh, iyi oluyor Erzurum'a! Akillanmadilar bir türlü. Kime oy veriyorum,karsimdaki şahis kimdir diye arastirmaz, süregelen düzeni degistirmezlerse ohh olsun demekten baskabirsey diyemeyiz.

  • Eski son durak Yenişehirli 23 Temmuz 2024 04:29

    Mardinliymiş işte !! ne beklediniz ki ? alayı ithal, Erzurum da her şey ithal.

  • Fs 22 Temmuz 2024 19:44

    Ama o vekil yarın erzuruma gelse havaalanında omurga buharlaştıran tonlarca insan olur. Bu vekil sıfatlılar etzurum havaalanında uçaktan inememeli, halk karşılamak için değil kovmak için havalanına akın etmeli

  • Tobbb 22 Temmuz 2024 19:06

    Çok absürt bi durum değil; STK temsilcileri de üyelerine randevu vermiyor görüşme taleplerini araya başka makam sahiplerinin referans olması durumunda vekilleriyle bazen görüştürüyorlar bunlar normal davranışlar alışamadınızmı!

  • Sürünen Emekli 22 Temmuz 2024 16:47

    Tek yetkinliği Cumhurbaşkanının atamış olması. Bana başka bir yetkinlik gösterin lütfen. Erzurum hangi sorununu dile getirmiş. Bu uçak problemini bile çözmeden hiçbir vekil yanımıza gelmesin. Ey ölü toprağı serpilmiş Erzurum uyan kendine gel artık. Bizim oylarımızla seçilen adaylara artık bu basit işleri erteletmiyelim. Gelince bangır bangır bağıralım. Trabzonlu tanıdığıma sordum. Ya bizim dediğimizi yaparlar yada adım atamazlar diyor. Üstelik istedikleri tüneller yatırımlar hızlı trenler. Biz peki. Ucuza bilet :)) onuda dinleyen yok. Yaşanabilir olmanın sınırında Erzurum. Ya kendine gelir yada herşeyi kaybeder. Seçim bizim.