ErzurumHaber Girişi : 14 Aralık 2013 17:36

İşte Erzurum Barosu'nun yeni yönetimi

İşte Erzurum Barosu'nun yeni yönetimi
Erzurum Barosu'nda Yönetim kurulu üyeliği için bugün seçim yapıldı.
Erzururmajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum Barosu'nda Yönetim kurulu üyelikler için bugün seçim yapıldı. 200 avukatın oy kullandığı seçim öncesi konuşan Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, bir takım üyelerin 'hukuksuzluk' gerekçesiyle istifa etmelerinin altındaki sebeplere değinerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"AYRILAN ARKADAŞLARIMIN KARARINA SAYGI DUYUYORUM"

Başkan Terizoğlu, şunları söyledi: "Erzurum Barosu bütün çalışmaları, kamuoyundaki imajı ve saygınlığı ile Erzurum'da bir lokomotif olma yolunda ilerler. Bunu da başaracak güç, kabiliyet ve kapasitededir.  Burada beraber yola çıktığımız arkadaşlarımız bir tercih ortaya koydular. Hatta zaman içerisinde bir iki arkadaşımız ayrılmak istediklerini belirttiler. Biz bu süreci beraber tamamlayacağız mesajını verdik. Ama arkadaşlarımın değerlendirmeleri ne şekildeyse böyle bir karar verdiler. Bu kararlarına saygı duyuyorum.

Şimdi bu süreçte bizim yapmamız gereken tüzüğün yasanın ön gördüğü yöntemleri izlemektir. Yasa gereği kongreyi yapıyoruz.''

"BEN DE İNSANIM, HATA YAPABİLİRİM"

Erzurum Barosu Başkanı Terzioğlu, hakkındaki bazı eleştirilere de cevap vererek şöyle konuştu: 

''Bu kongre sürecine gelirken elbette ki benim de hatalarım olmuştur. Zaman içerisinde yapmış olduğum hatalardan dolayı ben sizden özür diliyorum.  Bize verilen görevi gereği gibi yaparak tamamlayalım. Yönetimimizden  istifa iradelerini açıklayan arkadaşlarım 200 arkadaşa mesaj çektiler. Basına intikal ettirdiler. Arkadaşlar, Allah için baro yönetiminde olan olaylar, tartışmalar, anlaşmazlıklar, uygulamalar, bunların hesaplaşacağı yer baronun genel kuruludur.  Burada bana yönetilen ithamlar, bana yönetilen suçlamalar, hele üsluplar...  Biz bu üslupları çok iyi biliriz.  Ben siyasette yaptım, kongrelerde kazandık. Kahvehane kongrelerinden başlayarak geldim. Arkadaşlar, kamuoyu Erzurum Barosu ile hiç bu kadar ilgilenmedi. Erzurum Barosu'nun yedek üyesinin istifa etmesi bile haber oldu..."

"YÖNETİM KURULU HESAP SORMAYA KALKTI, BEN SİZE HESAP VERMEM DEDİM''

Terzoğlu Baro Genel Kururlu'nda yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
'' Allah aşkına benim arkadaşlarım kalksın söylesin 6 Ekim 2012'de seçildik. Neyi yanlış yaptık. Beni bazı arkadaşlarımız suçlamışlar ama bu üslup çok ağır. Bu genel kurula olan saygımdan dolayı ben o üslupla konuşmayacağım. Ben Erzurum Baro Başkanıyım, beni genel kurul seçti. Yönetim Kurulu bana hesap sormaya kalktı, "Ben size hesap vermem" dedim. Benim hesap vereceğim merci genel kuruldur. Hesabını genel kurula vereceğim. Genel Kurul'da o zaman veremezsem gider adli mercilere veririm.  Her icraatımızı bilgilendirdik. Ben şunu yaptım. Avukatlık haklarını yanlış anladılar. Değerli arkadaşlarım hepinize saygı duyarım. Benim şahsiyetime, kişiliğimle, oynanırsa, çirkin oyunlara alet edildiğim söylenirse buna müsaade etmem.  Bunlar hoş şeyler değil. Ben normal genel kurulda vermem gereken hesabı şu an bu kürsüden vermeye mecburum.  Yönetim Kurulu'nun 9 üyesi istifa etmiş gitmiş, geride kalan yedeklerde istifa etmiş gitmiş, hangi yönetim var ki karar alsın?

"SAYGINLIĞIMIZ VAR, BUNDAN GOCUNACAK NE VAR"

Türkiye'de konuşulan Erzurum Barosu'nun saygınlığı var. Kafe açılışı yapıyoruz. Ne var bun da, bundan gocunacak, bundan rahatsızolacak ne var?

Biz Barolar Birliği'nden Erzurum Barosu'nun üzerinden bir lira geçmesin diye, hassasiyeti gösterirken, istediğim adamla sözleşme yapma yetkisini bana verdiğiniz zaman; sizin bana tuzak kurduğunuzu bildiğim için gidip Barolar Birliği'ne "Bize sakın para göndermeyin. Bütün masrafları siz yapın " dedim. Bu işler kenarda, dipte, köşede dedikodularla olmuyor. Görev alıyorsanız o görevin gereğini yapacaksınız. Kafeye sözleşme yapma yetkisini de siz bana verdiniz. Bu sözleşmeye yönetim kurulundan tek tek görüşüldü. Sosyal tesislerde personel alımına ben dahil hiçbir arkadaşım karışmayacak. Neden bizim işimiz değil.  Çalışacak elemanın kalite derecesini, yeteneğini bizim belirleme şansımız var mı, sıradan bir kahvehaneye garson almıyoruz ki?

"BENİM SİYASİ VE TİCARET DÜŞÜNCEM YOK"

Allah şahidim olsun, sizlerde şahit olun ki, siyasi bir makama aday olursam namussuzum. Benim öyle bir derdim yok. Benim ne siyaset ne ticaret düşüncem var.  Benim gelecek kaygım yok, endişem yok.  Kamuoyu bizi sevse de sevmese de ne yazar. Bizi seven sevmiş. Kamuoyu bana yapılan haksızlığı tepki gösteriyorsa, bunu da siz düşünün ben 63 yaşındayım Erzurum'da sokak aralarında yaşamış insan değilim. Herkes bizi tanır.

"Erzurum Barosu Başkanı olduğum süresi içerisinde, beni tek ilgilendiren konu Erzurum Barosu'nun ismini kullanarak, Erzurum Barosunu referans gösterip, devlet faaliyeti adı altında bir işlem yapılırsa ben bunu görürüm ve engellerim.

"FARUK TERZİOĞLU, ADANA'YA TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEĞE GİTMİŞ"

Arkadaşlar, ben 8  Ekim 2014 günü sabahına kadar Erzurum Baro Başkanıyım.  Bu görevimi sorumluluğum bilinci içerisinde yerine getireceğim. Şimdi bakın Faruk Terzioğlu, terör örgütüne destek için Adana'ya gitmiş. Bu Erzurum Barosuna çok kötü bir imaj oluşturmuştur. Benim DHKPC' ye destek vermeyeceğimi Allah için sizlerde biliyorsunuz, Erzurum'da biliyor. Böyle ifade etmek yakışık kalmaz. Biz orada Erzurum Barosu olarak gittiğimiz konum şudur; Avukatlık görevini ifa ederken, haksızlığa uğrayan, görevini yapması engellenen yasaların kendisinden yararlandırılmayan kim olursa olsun, biz o avukatın yanındayız. Adana'ya meslektaşlarıma destek için gittim  'DHKP-C'li 'olduk,  İstanbul Barosu'na  gitiim 'Ulusalcı olduk, gittik İlker Başbuğ'u ziyaret ettik, 'Ergenekoncu' olduk. Mehmet Ağır'ı ziyarete gittim 'Derin Devlet' olduk.

"ERZURUM BAROSU'NUN SAYGINLIĞINDAN RAHATSIZLIK OLUNUCAK NE VAR?"

Baro Başkanlığı her şeyin ötesinde sorumluluk gerektiren bir makamdır. Biz bu yaklaşımımız sebebiyle sadece mesleği ele alıp, her türlü hukuki çalışmada yer aldığımızda Erzurum Barosu'nun büyük bir saygınlığı vardır. Tüm talepleri Türkiye Barolar Birliği tarafından karşılık görmektedir. Kamuoyunda destek görerek, Erzurum Barosu'nun saygınlığından rahatsızlık olunacak ne var ? Neden rahatsızlık hissediliyor, niye bundan rahatsız olalım ki, bunlar hoş değil.

"ERZURUM BAROSU İÇKİ SATMIYOR"

Yeni yaptırdığımız sosyal tesislerde bar var ya orası içkisiz bar, içki yok, sigara yok, Erzurum Barosu içki satmıyor. Biz Erzurum Barosu'nda içki satmıyoruz. Erzurum Barosu'nu meyhaneye çevireceğim düşüncesinde olanlar büyük bir hayal kırıklığına uğramışlardır. Faruk Terzioğlu gelirse, ''Erzurum Barosunu meyhaneye çevirmiş'' meyhaneye çevirmedik, mescit yaptık. işte mescit orada talepte yok mescitte namaz kılan da yok.  Bizim sadece bir iki arkadaşımız var.  Bunlar hoş şeyler değil.''

Başkan Faruk Terzioğlu'nun konuşmasının ardından söz hakkı isteyen bazı avukatlara
Divan Başkanlığı, dilek ve temenni bölümünde söz hakkı verileceğini ifade ederek. isteklerini kabul etmedi. Bunu üzerine yeni yönetim kurulu üyelerini belirlemek için Baro üyeleri oy verme işlemine başladı.

İŞTE ERZURUM BAROSU'NUN YENİ YÖNETİMİ

Seçim sonucunda Faruk Terzioğlu Başkanlığı'nda ki Erzurum Barosu'nun Yönetim Kurulu Üyeliklerine şu isimler seçildi:

Memet Keleş, Muhammet Burak Nuhoğlu, İlknur Sarcan, Gürkan Soykan, Mesut Atılgan, Mesut Öner, Ferhat Emer, Mustafa Çelebi, Sertaç Gök ve Metin Kılın

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • MEHMET GÜRPINAR 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın faruk Teerzioğlu ben şahsen Erzurum lu olarak sizden gurur duyuyorum şöyleki mesleki hayatızda dürüslüğünüze bizzat şahit olanlardanım tertemiz adam gibi adamsınız her nedense Tortum lu erzurumda sevilmez çünku bayrağını sever milletini sever vatanı için seve seve canını verir de ondanmı diye hep düşünmüşüm acaba diye başka kusuruda saf ve temiz olmasıdır saygılarımla görevinde başarılar diler yanındayız her zaman. Allah a amanet ol

  • Onur Hasan ÇANAKCI 01 Ocak 1970 02:00

    Bu adam çok Delikanlı... Ne barı , Mescit yaptik namaz kilan yok diyor :)

  • Bülent Eğemen 01 Ocak 1970 02:00

    Rahatsızlık neden olunuyor ki, Faruk Terzioğlu, Erzurum`a 10 numara, böyle bir başkan Türkiye sınırlarında nadir, yürekli başkanım hayırlı olsun.

  • Melik Özsağlıca 01 Ocak 1970 02:00

    Sn Terzioğlu, sizin kıymetiniz bilinmiyor, siz gittikten sonra anlaşılır ama iş işten geçer, GENÇLER ÜZMEYİN SAYIN TERZİOĞLU`NU