Kültür-SanatHaber Girişi : 12 Mart 2012 11:30

İstanbul'da kurtuluş gecesi

İstanbul'da kurtuluş gecesi
Kadıköy’de faaliyet gösteren İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Kadın Kolları tarafından Pendik Gren Park otelde İbrahim Erkal, Elif Karlı ve Gürkan Özpeker’in da sahne aldığı kurtuluş gecesi düzenlendi.
Erzurum Ajans-Kadıköy’de faaliyet gösteren İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Kadın Kolları tarafından Pendik Gren Park otelde İbrahim Erkal, Elif Karlı ve Gürkan Özpeker’in da sahne aldığı kurtuluş gecesi düzenlendi.
Sunuculuğu Karadeniz FM de “Ada vapuru Şakir” adlı programı hazırlayıp sunan Şakir Bozan’ın yaptığı Erzurumlu iş, sanat ve siyaset dünyasından çok renkli isimlerin katıldığı yemekli toplantıda, Erzurum halkının işgal yıllarında yaşadığı Ermeni zulmünün gündemde daha fazla yer bulmasına yönelik mesajlar verildi.
Vakfın bar ekibi tarafından Erzurum bar oyunları sergilendi. Ev sahibi konumunda olan vakfın Başkanı A. Hadi Atalar ve Kadın Kolları Başkanı Bilge Seval Alakuştekin gelen misafirlerle yakinen ilgilendiler.

ALAKUŞTEKİN, ERMENİ MEZALİMİNİ HER PLATFORMDA KONUŞMALIYIZ

İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı kadın kolları Başkanı Bilge Seval Alakuştekin, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmasında, “Erzurum ve Erzurumlu deyince akan sular duruyor. Kurtuluş savaşında bir başlangıçtır. Erzurum Anadolu’nun kurtuluşuna ışık yakan bir başlangıçtır. 12 Mart’ta Erzurumlu kadını çocuğu yaşlısı genciyle Ermeni mezalimine dur demiştir. Erzurum insanı Ermeni mezaliminden çok acı çekmiştir. Bu Ermeni mezalimini her platformda toplantılarda dilimiz döndüğünde konuşmalıyız, konuşmanın yanı sıra dünyanın gözüne sokabileceğimiz şekilde paneller yapmamız gerekiyor. Bu konuyla alakalı Yanık Dere’yi de dünyaya anlatmak lazım. Sağ olsun Mehmet Dağıstanlı Yanık dere’yi anlatan güzel bir kitap hazırladı” dedi.

ERZURUM’UN RENKLİ SİMALARI KATILDI

Erzurum’dan, İstanbul’dan çok sayıda katılan davetlilerden, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Ak Parti İstanbul milletvekili M. Belma Satır, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Veysel Tipioğlu, Av. Necati Bölükbaşı, Av, Metin Gezmişoğlu, Erzurum Baro Başkanı Av. Mehmet Güzel, İstanbul İl Genel Meclis Üyesi işadamı Fuat Kulaçoğlu, İşadamı Cemal Şengel, Necmi Akalın, Av. Erdinç Okanlı, Av. Tamer Kulaçoğlu, işadamı Mustafa ve Aydın Polat, vakfın önceki başkanı işadamı Gani Hamutçu, Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir gibi isimler daha dikkat çektiği gözlendi.
Kadın kollarının yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı kadın kolları üyelerine Vakıf Başkanı Hadi Atalar tarafından çiçek verildi.

ALAKUŞTEKİN, ÖĞRENCİLERE BURS İÇİN PARA İSTEMEKTEN HİÇ UTANMAM

Bilge Hoca öğrencilere burs kazandırabilmek adına, Şahnaz hanım tarafından Altı ayda el emeği göz nuru ile yapılan değerli tabloyu Cemal Şengel, Av. Erdinç Okanlı ve Mustafa Polat gibi işadamlarının yaptığı katkı ile değerlendirilmiş oldu. Bilge hoca, “Geçtiğimiz hafta Erzurum Teknik Üniversitesi vakfı için yapılan toplantıya katılan bir hemşerimiz 20 öğrenciye bir den burs verdi. Bu durum bizleri çok memnun etti. Bu 20 öğrenciyle burs verdiğimiz öğrenci sayısı 220 ye çıktı. Kendisine buradan teşekkür ederiz. Hedefimiz daha fazla öğrenciye burs vermektir” dedi.

ATALAR, ERZURUM’LU OLMAK ÖNEMLİDİR, DAHA DA ÖNEMLİSİ ERZURUMLU KALMAKTIR.

Birlik beraberlik mesajlarına özellikle vurgu yapan İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı A. Hadi Atalar, “ Bugün burada Erzurum’un Erzurumlunun erdemli duruşunu İstanbul’da var eden yüreklerle beraber olmanın coşkusunu yaşıyoruz. Erzurum’u hak ettiği yere taşımak Erzurum’luyu layık olduğu yaşam standardına kavuşturmak hepimizin derdi haline gelmiştir, hepimize de sorumluluklar yüklemiştir. Erzurum’lu olmak önemlidir, daha da önemlisi Erzurum’lu kalmaktır. Bu mümkündür, ben bu geleneği çok seviyorum, Erzurum’lu kalmaya da devam edeceğim. Yani çocuklarımıza Erzurum’lu olmayı öğretmek Dadaş olmayı öğretmek bize düşüyor. Hayatım boyunca Erzurum değerlerine saygılı olarak yaşamaya gayret gösteren bir Erzurum delikanlısı olmaya çalışmışımdır.

ERZURUMLUYUM DEMENİN YOLU ERZURUM’A HİZMET ETMEKTEN GEÇİYOR

Ben Erzurumluyum demenin yolu Erzurum’a hizmet etmekten geçiyor. Bizden önceki ağabeylerimiz bu memlekete hizmetler yaptılar. Bu iş bir bayrak yarışıdır. Bayrak taşımaya yüreğimiz yetiyor, imkanlarımız da yetiyor. Ama sizlerinde desteği olmak zorunda yani benim üzerime düşen sorumluluk nedir, ne yapabilirim diyebilenlerin zamanıdır. Birlik beraberlik zamanıdır. Zira hep beraber bu ulvi dava uğrunda çalışalım.

DADAŞLAR’IN, “DAL DALA” VERME ZAMANIDIR

Dedelerimiz dal dala dayanışma yaparlardı değil mi? Yani daldala vererek zorluklar aşılır ve önemli başarılar elde edilir. Dadaşlar için de “Dal dala” verme zamanıdır şimdi. Bu şehir Türk kadınının kahramanlıklarının Nene Hatun’un şahsında bayraklaştığı şehirdir. 12 Mart sadece Erzurum için değil, insanlık için de oldukça önemlidir. Bu şehir Anadolu’nun giriş kapısı olan şehirdir. Bu şehir Dadaşlar diyarı şehirdir. Bu şehir istiklali elinden alınmak istenen Türk milletine istiklalini yeniden kazandırmak için Anadolu’ya koşan Mustafa Kemal’e, kucağını açan ve onu bağrına basan şehirdir. Bu şehir Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı şehirdir.

ANADOLU’NUN SİGORTASI OLAN DADAŞLAR DİYARI ERZURUM’DUR

B
u şehir istiklal mücadelesinin başlatıldığı şehirdir. Bu şehir Türk kadınının kahramanlıklarının Nene Hatun’un şahsında bayraklaştığı şehirdir. Velhasıl kelam bu şehir tarih boyunca Türk’ün yüzünü ağartan Türk’ün zaferlerini bayraklaştıran, Türk gibi kuvvetli dedirten Anadolu’nun sigortası olan Dadaşlar diyarı Erzurum’dur” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.