Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan eski SGK binasının yerine tarihi dokuya uygun taş bina yapılacak. 1970'li yıllara kadar belediye binası olarak hizmet veren iki katlı bina, aslına uygun şekilde yeniden inşa edilerek iş merkezi yapılacak.
Erzurum'da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan eski SGK binasının yerine tarihi dokuya uygun taş bina yapılacak. 1970’li yıllara kadar belediye binası olarak hizmet veren iki katlı bina, aslına uygun şekilde yeniden inşa edilerek iş merkezi yapılacak.
Cumhuriyet Caddesi üzerinde uzun yıllar belediye binası olarak hizmet verdikten sonra SGK’ya devredilen bina, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Geriye kalan boş araziye ne yapılacağı ise merak konusu oldu.
Kahramanmaraş merkezli depremin ardından ülke genelinde depreme dayanıklı olmadığı belirlenen binalar tek tek yıkılıyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin 1989'da yeni binaya taşınmasından sonra 2009 yılına kadar atıl bekleyen bina, SGK'ya devredildi. Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarına karşılık devraldığı binada 2021 yılına kadar hizmet veren SGK, daha sonra yeni binasına taşındı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi teknik personelinin incelemelerinde 9 katlı binanın ekonomik ömrünü tamamladığı ve demir çekme değerlerinin yetersiz olduğu belirlendi. 6306 Sayılı Afet Riskli Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında riskli yapı olarak tespit edilen binayla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yıkım kararı aldı. Yapılan ihalenin ardından bina geçtiğimiz aylarda yıkıldı.
2 katlı taş yapılar inşa edilecek
Yıkımın ardından boş kalan arazi üzerine ne yapılacağı da merak konusu oldu. SGK İl Müdürlüğü binasının yerinde 1970’li yıllara kadar iki katlı taş bir bina bulunuyordu. Yapı o zamana dek belediye binası olarak hizmet veriyordu.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kale Çevresi Kültür Yolu Projesi’ kapsamında boş kalan araziye iki katlı taş bina inşa edecek. Aslına uygun şekilde tarihi dokuya uygun yapılacak bina iş merkezi olarak hizmet verecek. Yeni yapılacak taş bina içerisinde bulunacak ofisler ise kiraya verilecek. Kaynak/Pusula
Ozdemir bey in yorumuna sonuna kadar katiliyorum..belediyenin derdi nereden nasil para kazanabilirim..dokunmayin şehrimizin aslına,nesillerimize guzel bir gorunum kalsin..
Kale ve etrafının caddedenen görülebilmesi için o alanın boş bırakılması yeşil alan yapılması lazım. Arkadaki temanın binasıda kamulaştırılıp yıkılmalı. Tarihi çevre nin birleştirilmesi turizm açısından önemli. Bölük pörçük sit alanları yeterince ilgi uyandırmıyor gezenler nezdinde. Ama bütüncül tarihi alanlar merak uyandırıyor. Bu alan yeşil alan olarak brakılmalı.