BölgeHaber Girişi : 24 Ağustos 2011 17:16

İŞ-KUR Personel alacak!..

İŞ-KUR Personel alacak!..
Türkiye İş Kurumu (İş-Kur),'iş ve meslek danışmanı' pozisyonuna 2 bin personel alımı yapacak.

Erzurum Ajans-Türkiye İş Kurumu (İş-Kur),'iş ve meslek danışmanı' pozisyonuna 2 bin personel alımı yapacak.

İş-Kur bünyesinde istihdam edilecek 'İş ve Meslek Danışmanı' personel alımı için Ankara, Antalya, Çanakkale, Denizli, Edirne, Erzurum, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mersin, Muğla, Sakarya, Sivas, Trabzon ve Zonguldak'ta ilana çıkıldı. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan sıralamasına göre belirlenecek kursiyerlerin bu imkandan yararlanabilmesi için 10-11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan KPSS B grubu sınavına girmiş ve KPSS P3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmaları gerek. Diğer şartlar ise

İş-Kur'a kayıtlı olmak, herhangi bir işte çalışmıyor olmak ve en az lisans düzeyinde mezun olmak.

İş-Kur Adıyaman İl Müdürü Ramazan Tatar, bu şartları taşıyan adayların kurumun internet sitesi üzerinden veya İş-Kur İl Müdürlükleri'ne müracaat etmek suretiyle başvuru yapabileceklerini duyurdu. Son başvuru tarihi 7 Eylül 2011 olarak açıklandı.

Kursa katılanlara günlük 15 TL harçlık verilediğini de hatırlatan İş-Kur Müdürü Tatar, "Adaylar, puanı en yüksek olandan başlamak üzere kurs için tercih ettikleri üniversiteye ayrılan kursiyer kontenjanına göre yapılacak puan sıralaması sonucunda eğitime başlayacaktır. Eğitim süresince kurum tarafından eğitime katılacak kursiyerlere günlük 15 TL cep harçlığı ve iş kazası ve meslek hastalığı primi ödenecek, ayrıca bu kişilere genel sağlık sigortası yaptırılacaktır. Eğitimin tamamlanmasının ardından

yapılacak sınav sonucunda başarılı olan kursiyerler, 'İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi'ne sahip olacaklardır. Bu belgeye sahip olanlar arasından KPSS B grubu (KPSS P3) puan türü esas alınmak suretiyle seçilecek adaylar, İş-Kur İl Müdürlükleri'nde sözleşmeli iş ve meslek danışmanı olarak istihdam edileceklerdir" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.