EğitimHaber Girişi : 16 Mayıs 2013 16:50

İİBF'de Bilişim Zirvesi

İİBF'de Bilişim Zirvesi
10-11 Mayıs 2013 tarihleri arasında Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden Yönetim Bilişim Sistemleri ve İşletme Enformatiği bölümü mensubu öğretim üyelerini ağırladı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, 10-11 Mayıs 2013 tarihleri arasında Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden Yönetim Bilişim Sistemleri ve İşletme Enformatiği bölümü mensubu öğretim üyelerini ağırladı.

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü'nün ev sahipliğinde düzenlenen Bilimsel ve Akademik Çözüm Yolları Arama Toplantısı'na ülkemizin önde gelen üniversitelerinden Yönetim Bilişim Sistemleri ve İşletme Enformatiği bölümlerinin akademisyenleri katıldı. Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Üstün Özen başkanlığında, 10-11 Mayıs 2013 tarihlerinde Atatürk Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda alanın gelişim süreci, ileriye dönük projeler ve işbirliği önerileri değerlendirildi.

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Üstün Özen, toplantının açılış konuşmasında alanın günümüzdeki önemine değindi ve bölümler arası akademik işbirliklerin gerekliliğini vurgulayarak toplantının amacına ulaşabilmesi için somut kararların alınması gerektiğini söyledi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. M. Suphi Orhan ise konuşmasında toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımcılara akademik katkılarından dolayı teşekkür etti.

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Naralan'ın "YBS'de Müfredat Birliği" konulu sunumunun ardından Prof. Dr. Türksel Bensghir "YBS'de Kimlik ve Disiplin Tartışması" başlıklı konuşmayı gerçekleştirdi. Ardından Prof. Dr. Birgül Kutlu Bayraktar "YBS'de Akreditasyon", Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kaynar "YBS'ye MYO'lardan Dikey Geçiş" ve Yrd. Doç. Dr. Sona Mardikyan "YBS'de Doçentlik Alan Çerçevesi" başlıklı sunumları ile alana ilişkin önemli tartışmaları gündeme getirdiler. Prof. Dr. Alptekin Erkollar ise "İşletme Enformatiğinin Durumu Avrupa ve Türkiye Arasında Bir Karşılaştırma" başlıklı konuşmasında ülkeler arası karşılaştırmalı bir analiz yaptı.

Lisans düzeyinden Doçentlik düzeyine kadar alanla ilgili eğitim ve öğretim sorunlarından, ortak bir literatür oluşturma, ortak bir kavramlar dizini hazırlama, alanla ilgili ortak bir hakemli akademik dergi çıkarma ve bu toplantıları uluslararası akademik bir sempozyum düzeyine taşımaya ilişkin bir çok konuda kararların alındığı toplantının dördüncüsüne Sakarya Üniversitesi'nin ev sahipliği yapması kararlaştırıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.