BölgeHaber Girişi : 12 Temmuz 2010 02:48

Hükümet konağı gitti Köprüköy bitti!...

Hükümet konağı gitti Köprüköy bitti!...
Köprüköy ilçesinde Hükümet Konağının merkez yerine Erzurum- Kars karayolu kenarına yaptırılması, nüfusu eritti.
Erzurum Ajans- Köprüköy'ün ilçe olduğundaki 5 bin 890 olan nüfusu 20 yılda 1700'e düştü. Köprüköy'e bağlı Yağan beldesi ile 38 köy ve mezradan gelenler, hükümet konağındaki işlerini gördükten sonra çevre ilçelere veya 58 kilometre uzaklıktaki Erzurum'a gitmeleri, esnafa iş bıraktırdı.
 
 
Hükümet konağının yeri yüzünden oluşan göçle birlikte belediye ve şahıslara ait 100'e yakın işyerinin kapısına kilit vuruldu. Çocuklar trafiğin olmadığı 'hayalet ilçede' caddelerde Oyun oynuyor. Köprüköy'de bir market, bir fırın, iki kahve, bir tüpçü, bir eczane, bir kaç tamirci bulunuyor.
 
 
SYDV tarafından geçtiğimiz yıllarda sağlanan 5 bin liralık faizsiz kredi ile açılan tek berber dükkanını işleten kalfa da askere gitti. Kaymakam Özgür Aslan, göçü önlemek ve ilçe merkezini canlandırmak için Köprüköy merkezine bir hükümet konağı yaptırılması gerektiğini iki yıl önce valiliğe yazılı olarak bildirdi. (Haber: Hümeyra PARDELİ-Nursima ÖZONUR Kaynak:Haberler.com)



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.