BölgeHaber Girişi : 25 Temmuz 2010 15:28

Horasan'da 83 ev selden zarar gördü!..

Horasan'da 83 ev selden zarar gördü!..
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum'un horasan İlçesine bağlı Saçlık köyünde 6 kişinin hayatını kaybettiği selin ardından köyün tahliye edilmesi için gerekli jeolojik tespit çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Erzurum Ajans-Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum’un horasan İlçesine bağlı Saçlık köyünde 6 kişinin hayatını kaybettiği selin ardından köyün tahliye edilmesi için gerekli jeolojik tespit çalışmalarına başlandığını bildirdi.
Vali Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Horasan İlçesine bağlı Saçlık köyünde 21 Temmuz günü ani ve şiddetli yağış sonrası meydana gelen toprak kayması sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Olay Horasan İlçe Kaymakamlığına ve İl Kriz Merkezi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne iletilmesini müteakip, İlçe Kaymakamlığınca ayrıca ildeki tüm birimler haberdar edilmiş olup, İlçe imkanları ile anında olay yerine intikal edilmiştir. İl Kriz merkezince Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü dalgıç ekipleri olay yerine intikal ettirilerek sele kapılan vatandaşlarımızın kurtarılma çalışmaları yürütülmüştür. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, DSİ 8. Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait büyük çaplı araç, gereç ve ekipman olay yerine intikal ettirilerek yol açma, enkaz temizleme ve diğer ıslah çalışmaları anında başlatılmıştır” dedi.


83 EV HASAR GÖRDÜ
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, DSİ 8 Bölge Müdürlüğü ve Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü teknik personellerince yerinde Jeolojik tespit ve yerleşim biriminin tahliyesi çalışmaları başlatılarak köyün tamamının tahliye edilmesiyle ilgili rapor hazırlama çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Öztürk, “İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Bayındırlık ve İskan müdürlüğü teknik personellerince köyde yapılan teknik incelemeler sonucu 76 evin hafif hasar gördüğü, 7 evin ise ağır hasar gördüğü tespit edilerek teknik rapor hazırlanmıştır. Erzurum Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce, Aziziye İlçesi ve Horasan İlçesinde meydana gelen sel afeti nedeniyle Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından aynı gün Acil yardım ödeneği talep edilmiştir. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca 22 Temmuz 2010 tarihinde yani olaydan bir gün sonra İlimize 500 bin TL. Acil Yardım Ödeneği tahsis edilmiş olup, bunlardan 400 bin TL.’ lik kısmı Acil Yardım Hizmetlerinde kullanılmak üzere Horasan İlçe Kaymakamlığının Acil Yardım Hesap numarasına aktarılmıştır. Horasan İlçe Kaymakamlığına aktarılan 400bin TL.’ lik Acil Yardım Ödeneği sel afetinden etkilenen tüm hane halkına yardım şeklinde ve bölgenin ıslahı için diğer aciliyet arz eden hizmetlerde kullanılacaktır” diye konuştu.


ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜLÜYOR
Olayın meydana geldiği andan itibaren Devletin bütün birimleri hizmet konularıyla ilgili çok seri ve etkin bir çalışma yürüttüğünü anlatan Vali Sebahattin Öztürk, “Kurum ve Kuruluşların birinci derecedeki sorumlu amirleri yürütülen çalışmaları bire bir takip ve koordine etmiştir. Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay Genel Başkanlığı, Bakanlık ve Genel Başkanlık düzeyinde olayı takip ve koordine etmiştir. Çalışmalar aynı hız ve etkilikte yürütülerek sel afetinden etkilenen vatandaşlarımızın bir an önce normal hayata döndürülmelerine çalışılmaktadır” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.