ErzurumHaber Girişi : 11 Mart 2014 20:32

Hırsızlık suçundan 1 kişi tutuklandı

Hırsızlık suçundan 1 kişi tutuklandı
Erzurum'da işyerinden hırsızlık olayıyla ilgili yakalanan 2 şüpheliden 1'i tutuklandı.
Erzurumajans-Erzurum'da işyerinden hırsızlık olayıyla ilgili yakalanan 2 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"Yakutiye İlçesi 2'si Veyisefendi Mahallesinde, 1'i Emin Kurbu Mahallesinde, 1'i de Ali Paşa Mahallesinde olmak üzere gıda satışı üzerine işletilen toplam 4 markette, gece saatlerinde meydana gelen Hırsızlık olaylarında toplam 15.000 TL değerinde sigara, 400 TL değerinde bal, 200 TL değerinde elektronik eşya ile işyeri sahiplerine ait nüfus cüzdanı ve giyim eşyaları çalındığı anlaşılmış, olayı gerçekleştiren faillerinin yakalanarak vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğümüze bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince başlatılan incelemelerde şüphelilerin duvar delmek ve kepenk kilitlerinin kırılmak sureti ile işyerlerine girdikleri anlaşılmıştır. Veyisefendi Mahallesinde hırsızlık yapılan işyerinde Olay Yeri İnceleme ekiplerimizin tespit ettikleri ayak izlerinden yola çıkılarak bu işyerine giriş noktasına çatıdan bağlantılı tüm bina ve otel gibi konaklanabilecek yerler mercek altına alınmıştır. İşyeri ile bağlantısı bulunduğu görülen bir otelin konaklama kayıtları incelenmiş, daha önce de benzer suçlardan kaydı bulunan şahısların otelde kaldıklarının tespit edilmesi üzerine otel binasında arama yapılması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığından arama kararı çıkartılmıştır. İlgili birimimizce tanınan Ç.K.(16) ve M.Y (19) isimli şahısların kaldıkları odaya girildiğinde Ç.K. ile oda perdesi arkasına saklandığı tespit edilen M.Y. isimli şahıslar yakalanmış, M.Y.'nin 4 ayrı suçtan arandığı tespit edilmiş, ayrıca oda içerisinde duvar delmede kullanılan levye, balyoz, demir kesme makası gibi aletlerle, işyerlerinden çalınan bal, sigara, bozuk paralar ele geçirilmiştir.

Ulaşılan malzemeler müştekilerine teslim edilmiş, dört ayrı işyerinden hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği tespit edilen Ç.K. ve M.Y. isimli şahıslar haklarında düzenlenen tahkikat evraklarıyla birlikte adli makamlara çıkartılmıştır. Şüpheli şahıslardan M.Y. isimli şahıs çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.