BölgeHaber Girişi : 25 Aralık 2010 11:34

Hastane personeline diksiyon!..

Hastane personeline diksiyon!..
Erzurum Şifa Hastanesi ile Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesinin ortaklaşa düzenlediği altı haftalık Fonetik Diksiyon Eğitimi kursunu başarıyla bitiren Şifa Hastanesi personeline sertifikaları verildi.

Rabia ÇETİN-(Erzurum Ajans)-Erzurum Şifa Hastanesi ile Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesinin ortaklaşa düzenlediği altı haftalık Fonetik Diksiyon Eğitimi kursunu başarıyla bitiren Şifa Hastanesi personeline sertifikaları verildi.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim elemanı Okutman Murat Bulut tarafından verilen kursa, Erzurum Şifa Hastanesi personeli tarafından büyük ilgi gösterildi. Kursla ilgili bilgi veren Bulut, yaklaşık 24 saat süren diksiyon eğitiminde özellikle hastane ortamında hasta ve hasta yakınlarıyla doğru iletişim, gündelik konuşmalarda yapılan telaffuz hataları ile yöresel ağız kullanımından doğan hataları düzeltme konularına yoğunlaştıklarını söyledi. Türkçe'nin doğru kullanımının profesyonel işini icra eden herkes için çok önemli olduğunu belirten Bulut, "Şifa Hastanesi yönetiminin Türkçe'nin doğru kullanımına göstermiş olduğu hassasiyet örnek niteliktedir" dedi.

Kursu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları Şifa hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Sabahattin Dalga ve Şifa Hastanesi Müdürü Mustafa Bulut tarafından verildi. Kursiyerlerden Sait Çıkrıkçı; "Hastanemizin bize tanımış olduğu bu imkandan dolayı yöneticilerimize ve hocamız Murat Bulut Beye bize vermiş olduğu emekten dolayı arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Aldığımız bu eğitim sayesinde hastane çalışanları olarak, çok daha faydalı ve etkin olacağımızı düşünüyorum" dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.