BölgeHaber Girişi : 15 Aralık 2010 14:14

Hastaları kar aracı kurtardı!..

Hastaları kar aracı kurtardı!..
Ağır kış şartlarının yaşandığı Erzurum'da kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan iki köydeki hamile kadın ve yaşlı adam, kar üstü aracı (snow track) ile taşınarak hastaneye kavuşturuldu.

Erzurum Ajans-Ağır kış şartlarının yaşandığı Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan iki köydeki hamile kadın ve yaşlı adam, kar üstü aracı (snow track) ile taşınarak hastaneye kavuşturuldu.

Edinilen bilgiye göre, kar üstü aracı ilk olarak Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Dengiz Köyünde dün akşam saatlerinde doğum sancısı başlayan hamile kadın için hareket etti. Erzurum Kriz Merkezi’nin koordinesinde kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köye ulaşan kar üstü aracı hamile kadını alarak Erzurum Kadın Doğum Hastanesine kavuşturdu.

Hınıs ilçesine bağlı Yamanlar Köyü’nde ise yaşlı bir vatandaş fenalaştı. Bunun üzerine köye sevk edilen kar üstü aracı yaşlı vatandaşı alarak Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine getirdi.

Köylü sakinleri Erzurum’da yaklaşık 6 ay ağır kış şartlarının yaşandığını belirterek, “Özellikle köy ve mezralarımızda kar ve tipi nedeniyle yollar kapanıyor. Ekipler karla mücadele ederek yolları açsalar da bir süre sonra tipi yoğun olduğu için yeniden kapatıyor. Bizim köylerimizde hasta olmak çok tehlikeli sebebi hastaneye yetişmek oldukça güç. Kar üstü aracıda olmasa hastaneye gidebilmenin imkanı yok gibi” dediler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.