Harp Okulu ve gurur yaşatan üç kızımız

 

Harp Okulu'nun mezuniyet yemini töreninin ardından, Teğmenlerin " Ne Mutlu Türküm Diyene" ve Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" söylemi bazı kesimlerde rahatsızlık yaratmışa benziyor.

 

İktidar Partisi'nin yaklaşımını yerinde ve doğru buluyorum. Öküzün altında buzağı arayanlar; siz bu doğal sloganları, söylemleri tartışmak yerine, tarihimizde yaşanan bir ilki tartışın. Kara, Deniz ve Hava Harp okullarında dönem birincisi üç kızımız oldu. Gurur verici bu mutlu tablo karşısında havanda su döğmek yerine, Türk kızlarının bizi onurlundıran üstün başarılarını tartışın. Atatürk'ün ve cumhuriyetin  Avrupa'dan yıllar önce Türk kadınına hukuksal alanda sağladığı bir dizi kazanımları tartışın. 

 

"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganını içten haykıran ve dònem arkadaşlarına tekrarlatan Kara Harp Okulu dönem birincisi bu kızımız, meğer bu gururlu haykırışından ne kadar da haklıymış. Şayet askerleri olmaktan onur, gurur duydukları Mustafa Kemal olmamış olsaydı, bu kızlarımızın bırakın siz Teğmen olmalarını, bırakın siz onların Harp Okulu dönem birincisi olmalarını, tıpkı anneleri, nineleri gibi, erkeklerin kendilerine biçtiği nasıl bedbaht bir hayata ve nasıl bir kara yazgıya razı olurlardı? kim bilir. 

 

Büyük Şairin "Ve hiç yaşamamış gibi ölen. Ve soframızdaki yeri öküzümúzden sonra gelen" dediği Anadolu kadını ancak Atatürk ile ayağa kalktı. "Erkeği görüp çömelen kadın, Türk anası olamaz"  Atatürk'e Türk kadını çok şey borçlu. Vehimlerinizden arınarak yapay gündem yerine gelin bunları tartışalım.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Nerden çıkarttın 10 Eylül 2024 17:12

    Şimdi bizim babalarımız dedelerimiz annelerimize nenelerimize bedbaht bir hayat bicip kara bir yazgiya razimi etti (yazınızda aynn boyke yazmissiniz),atamızı överken atamızın atalarını yerden yere vurmaya gerek yok

  • Seyit Uzunoğlu 09 Eylül 2024 11:03

    Kadına verilen değer ve itibar Türk tarihinin en temelinde zaten vardı, bu değer Türklerin dini İslam'a geçişiyle ikiye katlamıştır. Türk tarihinde kadın ordu komutanı olmuş, evinde kıymetli olmasının yanında meclislerdede söz hakkı daima olmuştur. İslam'ın kadına verdiği değer ise tartışılamaz bile. Cenneti annelerin ayakları altına seren İslam dini değilmidir. Peygamber Efendimizin s.a.v. en büyük destekçisi Hz.Hatice annemiz değilmidir, Hz.Ayşe annemiz Peygamberimizin Gül'ü olaması yanında, orduyla savaşa gitmemişmidir. Türk İslam kültüründe kadın her zaman değerliydi, Atatürk'te bir takım yenilikler katmıştır lakin kadına verilen değeri sadece Atatürk ile betimlemek doğru olmasa gerek. Türk köklü bir ırktır ve kadına her daim önem vermiştir.

  • Ali er 05 Eylül 2024 20:17

    Ordumuzun çizgisi nettir kılıçdan ben rahatsız olmadım gurur duydum tabi hırsız nsmussuzlar kılıçtan rahatsız olur.

  • Türk Milleti 05 Eylül 2024 11:06

    Türklerde kadının yeri ile Araplardaki kadını karıştıran var sanırım. Biz Arap değiliz. Ordumuz da her zaman Mustafa Kemal'in ordusu olacaktır. Her konu Osmanlının güçlü olmasına bağlanamaz. Osmanlı güçlü de olmuştur, boğazları ve sarayı İngilizlere açacak kadar güçsüz de... Atatürk bitmiş bir devletten Cumhuriyet kurmuş ve ülkeyi Araplıktan kurtarıp Türk kadınına gereken değeri vermiştir. Her zaman minnettar kalacağız.

  • Ejder 04 Eylül 2024 13:07

    Dar bakış,dar Ufuk Doğru mu müdürüm; Atatürk ten önce yerlerdeydi.., Osmanlı'da , Selçuklu' da, Göktürkler de,ve Hunlarda kadın öküzden sonra gelirdi.Ve sizde inanarak yazıyorsunuz.O devletler öğünün şartlarında dünyanın birinci bilemedin ikinci devletiydi. Şuan Türkiye Cumhuriyeti dünya sıralamasındaki yeri bir mi iki mi yoksa...? Asırlarca dünyaya yön veren ecdat döneminde yerdeydi , Atatürk ile ayağa kalktı ...süper devletlerden yön alan bir ülke mi olduk. Bir asırdır.Açıklar mısınız müdürüm .