Habere göre; ''Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili .... karaborsaya itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, 'Onlara rastlıyoruz ama bu iş maalesef dünyanın her yerinde var, önüne geçemiyoruz'dedi. ... basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Erzurum'un nüfusunun yaklaşık 400 binin üzerinde olduğunu, ancak stadın 20 bin kişilik olduğunu ifade etti. Taraftara bilet yetiştiremediklerini, bu konuda herkesi mutlu etmenin mümkün olmayacağını belirten ...., stadın kapasitesinin bilet sayısını olumsuz etkilediğini anlatarak, şunları kaydetti: ''Onun için bilet alamayan Erzurumlular kusurumuza bakmasınlar. Stadın kapasitesi de bunda etkili oluyor. Yoksa hem Galatasaray hem Fenerbahçe kulüplerimiz son derece anlayışlı davrandılar. Erzurumlu vatandaşlarımızın daha çok bilet alıp, maça gidebilmeleri için internetten bile bilet satılmadı. Hatta bir kısım kendi kulüplerine aldıkları biletleri bile verdiler. Biz buraya gönderdik, burada satıldı. Ama üzücü olan karaborsaya itibar edilmemesi lazım. Onlara rastlıyoruz ama bu iş maalesef dünyanın her yerinde var, önüne geçemiyoruz. Burada kuyruğa girenlere ikişer tane bilet verdik. Onu da 'baba oğulla gelir, kardeş kardeşiyle gelir, eşiyle gelir' diye düşünerek ikişer tane verdik. Buna rağmen birtakım nahoş şeyler oluyor.'' Yetkili, karaborsanın istenmese de olabildiğini söylemiş oluyor.
Perşembe akşamı stada giden, orada iftar ve sahuru ettikten sonra ertesi gün öğlene doğru tam bilet almak üzereyken çıkan karışıklık üzerine biber gazından kaçıp bilet alamadan gişenin önünden ayrılan binlerce kişi var. Televizyon haberlerine göre orada satılan bilet sayısı 6.000 ile 9.000 arasında değişiyor. Kalan biletler... Neden internetten satılmadı.
Söylentilere göre 30 liralık biletler karaborsada 300 ila 1000 liradan satılıyor. Dünkü ve bugünkü internet haberlerine göre karaborsadan bilet satan 10 kişi yakalanmış.
Stadın önünden geçtik. Pek çok kişi karaborsadan bilet satıyorlardı. Ellerinde bir, birkaç ya da desteyle biletler olan kişilerden bahsediyoruz. Olayın sadece 20 saat sıra bekleyip her nasılsa bilet alan kişilerin, kanunsuz da olsa bu emeklerinin karşılığını alma çabası olmayabileceğini sanıyoruz. Yazık, TFF yanlış yaptı, 2011 Erzurum Kış Öğrenci Olimpiyatı yönetimini örnek almayıp, bilet dağıtımında çuvalladı.
Bir başka habere göre; 'Sivil Toplum Kuruluşu (STK) yöneticileri çok üzülmüş, çünkü onlara bilet verilmemiş.' Yeni bir sivil toplum kuruluşu kavramı ile mi karşı karşıyayız? Yani ''fedakarlık yapan, topluma karşılıksız hizmet eden kişilerin yüce amaçlar için üye olduğu dernek ve vakıflar'' değil de her nasılsa böyle bir örgütün başına geçip kendilerine öncelik ve menfaat sağlamaya çalışanlar mı var? Doğrusu gazetede, bu STKcıların kimler olduğunun yazılmasını da beklerdik.