ErzurumHaber Girişi : 25 Ocak 2014 13:36

Flaş... Palandöken'de isyan

Flaş... Palandöken'de isyan
Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde mekanik tesislerin kullanımından kayak antrenörlerinden ücret talep edilmesi, kayak kulüpleri, hocalar ve öğrenciler tarafından protesto edildi.
Erzurumajans-Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde mekanik tesislerin kullanımından kayak antrenörlerinden ücret talep edilmesi, kayak kulüpleri, hocalar ve öğrenciler tarafından protesto edildi.

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ile birlikte yıldızı parlayan ve dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında gösterilen Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri, bir süre önce Başbakanlık tarafından özelleştirme kapsamına alınmış, Ayhan Kabaktepe Daire Başkanı olarak atanmıştı. Yapılan özelleştirme sonrasında Palandöken'deki kayak öğretmenleri için tesislerde kullanım ücreti talep edilmesi eleştiri konusu oldu. Ders içinde olsa ücret alınmasının doğru olmadığını belirten kayak kulüpleri, hocalar ve öğrenciler bugün mekanik tesisler önünde toplanarak protestoda bulundu.



Kayak öğretmenlerinin, hiçbir kayak merkezinde bu sıkıntıyı yaşamadıklarını belirten hocalar, bunun Palandöken turizmi adına yanlış bir karar olduğunu kaydetti. Palandöken Dağı'nın kayak öğretmenleri için spor salonu olduğunu ifade eden kayak antrenörü Temel Yavuz, "Palandöken Dağı şu anda Özelleştirme Daire Başkanlığına ait. Palandöken Özelleştirme Dairesine devredildi. Kayak öğretmenleri olarak, dünyanın her yerinde kimliğimi gösterdiğim zaman Ski - Pass alabiliyorum. Çünkü zaten bu benim hakkım. Ben normal bir turist ile aynı konumdayım. Burası benim spor salonum. Ben kendi spor salonuma neden para ödeyeyim. Palandöken'deki kayak hocaları hatta turistler de dahil hepimiz ayaklandık. Hiç birimiz derse çıkmıyoruz. Özelleştirildikten sonra kendilerince bir sistem uygulamak istendi. Kayak hocaları bu dağın bir ayağıdır. Kapalı spor salonlarında ya da yüzme salonlarında antrenörler para mı veriyorlar? Elbette hayır! Palandöken Dağı da bizim spor salonumuz. Dünyanın neresine gidersem gideyim Ski - Pass gösterdiğim zaman ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyorum" dedi.

Öte yandan, konuyla ilgili Özelleştirme Daire Başkanlığından bir açıklama yapılmazken, mekanik tesislerin bulunduğu girişe "Dikkat fırtına nedeniyle kapalıdır" uyarı levhasının fırtına olmamasına rağmen asılması dikkat çekti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Serkan 01 Ocak 1970 02:00

    Galiba okuduğunuzu anlama sorununuz var. Burada söz konusu olan sporcular. Yarın çocuğunu kayak eğitim için gönderecek kulüp bulamayacaksın arkadaşım. Elbetteki para karşılığı iş yapanlar bedelini ödeyip çıkacaklar. Ama özelleştiği zaman sen ve çocuğun kendi şehrindeki kayak tesislerine sadece uzaktan bakabileceksin.

  • AHMET 01 Ocak 1970 02:00

    SAYIN KAYAK ÖĞRETMENLERİ SİZİN VATANDAŞTAN FARKINIZ NE BEN PARA VERİP ÇIKIYORSAM SENDE PARA VERİP ÇIKACAKSIN BİR SAAT DERS VERİP 100 DOLAR 200 DOLAR KAZANAN BEN DEĞİLİM KAZANDIĞIN PARANIN VERGİSİNİ VERİYORMUSUN HİÇ OLMASSA KULLANDIĞIN TESİSİN PARASINI VER BABANIZIN YERİ GİBİ KULLANIYORSUNUZ GONDOLLARA SİZDEN SIRA GELMİYORKİ BİZ İNELİM HEMDE EN ÖNDEN BİNİYORSUNUZ NE KARINIZ VRSA BU MEMLEKETE

  • KIRALLIK SON BULDU 01 Ocak 1970 02:00

    KIRALLIĞINIZ SONA ERDİ. PARALARI TORBALARNAN KAZANIN DEVLETİN TESİSİNİ BEDAVA KULLANIN. YILLLARCA YETER BEDAVA KULLANDIĞINIZ DÖNEMLER BİTTİ. ŞİMDİ PARANI VER GEÇ ANLADINIZ MI. DERS VERMEYİ BIRAKMIŞLAR YALAN BUGÜN PALANDÖKENDEYDİM BÜTÜN HOCALAR DERS VERİYORDU PARALAR GELİYO BIRAKIRLAR MI ARKADAŞLAR BURANIN KURALLARINA BUNDAN SONRA SİZDE UYACAKSINIZ

  • erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    Bu arkadaşlar derslerini ücretsiz mi veriyorlar ki, telesiyejlere para vermesinler. Turistler bedava mı biniyor da siz bineceksiniz. Neymiş adamların kendi yeriymiş. Erzurumlunun da kendi yeri, bizde para vermeyelim o zaman. Dükkanı kira olan esnafta kira parası ödemesin. Maliyet sıfır olsun, vergi algı olmasın, tüm para cebe insin. Var mı böyle şey.

  • PALANDÖKEN 01 Ocak 1970 02:00

    İşinize gelmedi sanırım sen kayak öğretmeni olarak aldığın parayı devlet ilemi bölüşüyorsun bağımsız kendine çalışıyorsun vatandaşdan hiç bir farkın yok ha eğer milli takım için kamp yapan öğrencilerden para sporculardan para alınıyor ise eleştirilebilir yok öyle otelerde kayak öğretmenliği yapıp bedava tesisleri kulanacağım diyorsan yok kayak öğretmeni olduğun otelin mekanik tesislerini kulanacaksın.