SporHaber Girişi : 12 Eylül 2013 14:07

Flaş... Flaş... Özer Ayık'a şok ceza

Flaş... Flaş... Özer Ayık'a şok ceza
Gençlik Hizmetleri Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'a iki ayrı konudan toplam 8 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.
Erzurumajans-Gençlik Hizmetleri Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'a iki ayrı konudan toplam 8 ay hak mahrumiyeti cezası verdi. Konuyu Tahkim Kurulu'na taşıyan Ayık, cezaların onanması halinde başkanlık görevini kaybedecek.

Gençlik Hizmetleri Spor Genel Müdürlüğü müfettişlerinin hazırladığı 62 sayfa 207 maddeden oluşan rapor doğrultusunda Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, bir süre önce Merkez Ceza Kurulu'na sevk edildi. Raporu görüşen Ceza Kurulu, özellikle kayak kıyafeti alımında uygulanan yöntem ve danışman olarak tutulan avukata ödenen ücretten ötürü Başkan Ayık'ı suçlu buldu. Ayık, kıyafet alımından 3 ay, danışman avukattan ise 5 ay olmak üzere toplam 8 ay hak mahrumiyeti cezası aldı.

Tahkim Kurulu önümüzdeki salı günü Özer Ayık'ın savunmasını alarak nihai kararı bildirecek. Geçerli yönetmeliklere göre bir defada 3 ay ve daha fazla ceza alan federasyon başkanları görevden alınıyor ve seçim dönemi başlıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • alp demir 01 Ocak 1970 02:00

    SAYIN Özer Ayık a sahip çıklaımda yolsuzlukmu yapsın dürüst çalışsaydı sonuna kadar yanında olurduk ama federasyon başkanı olduğu günden beri kendi cebine ve yandaşlarının cebine çalışmış yazık değilmi bu devletin parasına o kayakçıların ahı çıkar aheste aheste zaten spor genel mdürülüğü ona sahip çıkıyor eğer sahip çıkmasaydı şuan özer ayık demir parmaklıklar arkasındaydı kaç yıl gondolu çalıştırdı paraları nereye gitti fedeasyonun bütçesinden giderlerini karşıladı gelirini bazılarının cebine indirdi ama yinede kollanıyordur şayet özer bu konudada aklanırsa artık insanların devlete güveni kalmıyacaktır saygılarımla

  • GÖKHAN YERLİ 01 Ocak 1970 02:00

    ÖZER BAŞKANA SAHİP ÇIKALIM ÖZER BAŞKAN BÜYÜK BİR FEDARASYONUN BAŞKANI ELİMİZDEN GİDER İSE AH VAH EDERİZ LÜTFEN KOLTUĞUNU KAYIP EDİYOR DİYE MANŞET ATMAYIN KOLTUĞUNA SAHİP ÇIKALIM YAZIN O BİR ERZURUMLU O DADAŞ BİZİM EVLADIMIZ BURSALI GELSE İYİMİ OLACAK SAHİP ÇIKALIM LÜTFEN BASIN MENSUPLARI.