SporHaber Girişi : 23 Eylül 2013 00:15

Flaş... Flaş ... Hadi tiridine banalım: 2019

Flaş... Flaş ... Hadi tiridine banalım: 2019
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, 2019 yılında yapılacak Avrupa Olimpik Gençlik Kış Oyunları'na Erzurum'u aday gösterme kararı aldı. Komite, önümüzdeki günlerde adaylık başvurusunu yapacak.
Erzurumajans-Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na 2011 yılında ev sahipliği yapan Erzurum, bir başka önemli organizasyona daha aday gösteriliyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, iki yılda bir düzenlenen ve 2019 için adaylık sürecinin başlatıldığı Avrupa Olimpik Gençlik Kış Oyunları'na Erzurum'u aday gösterme kararı aldı. 2011 yılında Trabzon'un yaz oyunlarını gerçekleştirdiği şampiyona için Milli Olimpiyat Komitesi'nin önümüzdeki günlerde resmi başvuruyu yapacağı öğrenildi.

2019 Yaz Oyunları için Samsun'u aday göstermeyi daha önceden kararlaştıran Milli Olimpiyat Komitesi'ne Erzurum için de 2020 Yaz Olimpiyatları'nın oylaması için gidilen Arjantin'den dönüş yolculuğu sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdiği belirtiliyor. Bu kararın Erzurum'un 2022 Kış Olimpiyatları beklentisini olumsuz yönde etkileyip, etkilemeyeceği ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.