SiyasetHaber Girişi : 26 Kasım 2013 14:00

Flaş... AK Parti'den Erzurum'a sürpriz aday

Flaş... AK Parti'den Erzurum'a sürpriz aday
Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını tek ak açıklıyor. Kulislere konuşulan bir son dakika isimi Erzurum'a bomba gibi düştü
Erzurumajans- Bir çok gazete ve internet sitesinin yanı sıra Ankara'dan AK Parti Genel Merkezi'ne yakın kaynaklardan edinilen haberlere göre 3 Büyükşehir  Belediye Başkan adayı daha belli oldu.  AK Parti'nin, Mersin'de Bakan Yardımcısı Mustafa Seven'i, Ordu'da Ordu milletvekili Enver Yılmaz'ı, Erzurum'da ise Kartal eski Belediye Başkanı, eski milletvekili Mehmet Sekmen'i aday göstereceği belirtiliyor.

AK Parti'de Mersin için ankette Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın, Erzurum için ise Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ'ın adı geçmişti. Çağlayan ve Akdağ'ın belediye başkan adaylıklarını istemedikleri biliniyor. Mersin'e gitmek istemeyen Çağlayan'ın yerine yardımcısı Seven aday gösterilecek. Erzurum'a aday gösterilen Mehmet Sekmen ise Kartal Belediye Başkanlığı'nın ardından AK Parti İstanbul Milletvekili olmuştu.


AK Parti'nin Diyarbakır, Adana, Van, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayları ise büyük oranda bugün belli olacak.

AK Parti'nin Diyarbakır, Adana, Van, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayları ise büyük oranda bugün belli olacak.

MEHMET SEKMEN KİMDİR?

Mehmet Sekmen, 25 Ocak 1958'de Erzurum İspir'de doğdu.  Yönetici; İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Kamu ve özel sektörde yöneticilik yaptı. Serbest Muhasebeci olarak çalıştı. Özel bir şirkette finansman yöneticiliği yaptı. Daha sonra kendi aile firmasında yönetici olarak iş yaşamını sürdürdü. Bir dönem Samandıra, iki dönem Kartal Belediye Başkanlığı görevine seçilerek bu görevleri yürüttü.
 
Ayrıca Bölgedeki birçok Kültür ve Sanat derneklerine öncülük ederek, dernek çalışmalarına katıldı ve bu derneklerde üyelik ve başkanlık görevleri üstlendi. Kartal Spor Kulüp Başkanlığı ve 2. Lig Kulüpler Birliği Başkanlığı görevlerinde bulundu. 22. Dönem İstanbul Milletvekili. Orta düzeyde İngilizce bilen Sekmen, evli ve 4 çocuk babasıdır.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • yusuf koc 01 Ocak 1970 02:00

    Esra hanim erzurumun tozunu yutmus gormemisleride gorduk

  • esra 01 Ocak 1970 02:00

    erzurumun tozu yutmamış adam erzuruma yaramaz,... adam erzurumu ihya edecek diye beklemeyin.. alırsınız havanızı..

  • hakan 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum`a ithal başkan olamaz ! Seçmen tabanına yabancı isimle ``yerel`` seçimlerine girilmez !

  • HAKAN YERLİ 01 Ocak 1970 02:00

    AKLIMIZI PEYNİR EKMEKLE YEMEDİK AKP YEOY VERELİM ŞU DİYARBAKIRDAKİ REZALETİ GÖRÜPTE BUNLARI SANDIĞA GÖMMEYEN AZİZ MİLLETİMİZ ÇOK AMA ÇOK PİŞMAN OLACAKTIR VATAN HAİNLİĞİNİN PRİM YAPTIĞI TÜRK BAYRAKLARININ YASAKLANDIĞI TÜRK KELİMESİNİN T HARFİNE BİLE TAHAMMÜL EDİLMEDİĞİ PKK YA VE BÖLÜCÜLERE STATÜ SAĞLAYAN AKP TARİHİN KARANLIK SAYFALARINDA SİYASİ PARTİLER MEZARLIĞINDAKİ YERİNİ ALMASI GEREKMEKTEDİR

  • murat kıcır 01 Ocak 1970 02:00

    inşallah olur yerli başkanlardan ve kullanma tarihleri geçmiş adamlardan bıktık

  • anıl ceylan 01 Ocak 1970 02:00

    süper oldu.murat kılıç olcak diye üzülmüştüm

  • aslan 01 Ocak 1970 02:00

    Destekleriz hemde canla başla. şuanki diğer mevcut aday adaylarının hiçbirisinden emek ve hizmet beklenemez.

  • Halit TORAMAN 01 Ocak 1970 02:00

    İnşallah bilgi doğrudur. Mehmet Beyin şehrimize çok şeyler kazandıracağına inanıyorum.

  • murat erdoğan 01 Ocak 1970 02:00

    Süper olmuş, erzurumdan dışarı çıkmamış adamın erzurumu ihya etmesi mümkün değildir. istanbul da belediye başkanlığı deneyimi olan bir insanın başkan olması erzurum için büyük bi şanstır.