Kültür-SanatHaber Girişi : 09 Mart 2012 10:50

''Fermanlı deli Hazretleri'' oyununa yoğun ilgi

''Fermanlı deli Hazretleri'' oyununa yoğun ilgi
Erzurum Devlet Tiyatrosunun (EDT) sahnelediği oyunlar yoğun ilgi görürken bugün ve yarın sahnelenecek olan Fermanlı Deli Hazretleri’nin biletleri tükendi.
Erzurum Ajans-Erzurum Devlet Tiyatrosunun (EDT) sahnelediği oyunlar yoğun ilgi görürken bugün ve yarın sahnelenecek olan Fermanlı Deli Hazretleri’nin biletleri tükendi.
EDT’de bu hafta Fermanlı Deli Hazretleri oyunu sergilenecek. Yönetmenliğini Münir Canar’ın yaptığı, Dekor Tasarımı’nı Güven Öktem, Giysi Tasarımı’nı Sevgi Türkay, Işık Tasarımını Burhanettin Yazar’ın gerçekleştirdiği oyunun Müziği Kemal Günüç’e ait.
Fermanlı Deli Hazretleri’nde A. Yasemin Erbulun, Burak Altay, Ergin Özdemir, Gökhan Kocaoğlu, M. Bahar Başar, Mehmet Yıldız, Sezai Yılmaz, A. Arif Atalay, Taner Köse, Melike Durak, Gülçin Gürlek, Kübra Tığtepe, Sinan Kaya rol alıyor.

OYUNUN KONUSU

Osmanlı Sarayının bürokrasisinin, aile hayatının, dini müesseselerinin, örf ve adetlerinin karikatürize edilmiş sahneleri Fermanlı Deli Hazretleri adlı oyunda çok net bir şekilde yer alıyor. Oyun, Moliere'in oyunlarında dahi az rastlanır türden bir tesadüf zincirinin başlamasıyla hayat bulur. Oyunda Bayram Ağa'nın oğlu Behram Nigar ile nişanlıdır. Bayram Ağa, Rakım Ağa tarafından hünkara takdim edilmek üzere İstanbul'a getirilen Nigar'ın ardından oğlu ile beraber İstanbul'a gelmiştir. Musa Efendi sayesinde tesadüfen Rakım Ağa'yı ve Nigar'ı bulmuşlardır. Şimdi sıra Nigar'ı Hünkar'a sunmaktan kurtarmaktır.
1
5,16 VE 17 Mart’ta Herkes(mi) Hırsız oyununun sergileneceği EDT sahnesinde 22 Mart Perşembe ve 25 Mart pazar günü Bremen Mızıkacıları adlı çocuk oyunu sahnelenecek. EDT 23, 24 Mart’ta ise Kuvay-i Milliye’yi sahneleyecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.