BölgeHaber Girişi : 16 Mayıs 2011 02:14

F.Bahçe yıldız bayanlarda şampiyon!..

F.Bahçe yıldız bayanlarda şampiyon!..
Erzurum'da devam eden, "Genç Kızlar Türkiye Basketbol Şampiyonası"nın finalinde Beşiktaş'ı uzatmada 75-71 yenen Fenerbahçe şampiyon oldu.

Erzurum Ajans-Erzurum'da devam eden, "Genç Kızlar Türkiye Basketbol Şampiyonası"nın finalinde Beşiktaş'ı uzatmada 75-71 yenen Fenerbahçe şampiyon oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Cemal Gürsel Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın finalinde Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, ilk periyotu 15-14 önde tamamladı. İkinci periyota daha iyi başlayan taraf olan Beşiktaş, devreye 34-32'lik üstünlükle girdi.

Üçüncü periyotta ise etkili olan takım Fenerbahçe oldu. Sarı-Lacivertliler bu periyotu 49-45 üstün bitirdi. Çekişmeli geçen son periyotta her iki taraf da üstünlük kuramayınca maç 67-67 berabere tamamlandı.

5 dakikalık uzatmada rakibine oranla daha üstün oynayan Fenerbahçe maçı 75-71 kazanarak, turnuvada şampiyon oldu.

Bu arada, maçın üçüncü periyodunda boğazına darbe alan Beşiktaşlı Oyuncu Hande Melis Karasu'nun sakatlığı sebebiyle Oyuna bir süre ara verildi. Karasu, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. genç sporcunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan, turnuvanın üçüncülük maçında ise Antalya Koleji Botaş'ı 73-55 yendi.

-ŞAMPİYONANIN "EN"LERİ-

Erzurum'da iki ayrı salonda 10 Mayıs tarihinden beri devam eden şampiyonada

"En değerli Oyuncu" Fenerbahçe'den Özge Kavurmacıoğlu seçildi.

"Turnuvanın en iyi forveti" Beşiktaş'tan Ayşe Cora olurken, "En iyi guard" Fenerbahçe'den Olcay Çakır, "Ribaund kraliçesi" ise İzmir Büyükşehir Belediyesinden Gizem Kazali oldu.

Fenerbahçe takımına kupası Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar tarafından verildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.