SporHaber Girişi : 03 Eylül 2024 13:37

Ezber bozulmadı!

Ezber bozulmadı!
Vedat Refayeli'den maç analizi...

 

Artık daha ıncığını, cıncığını karıştıracak zaman geçmiş. Sergilenen futbola değil, tabelaya yansıyacak skora bakılan maçtı Erzurum’un Malatya maçı.

 

Artistlik zamanı değil. Devir hesap devri. Hele de bir iç saha maçıysa, rakip kim olursa olsun, bu kurtlar sofrasında galip gelecek, bir sonraki hafta ne koparırsam kar diyeceksin. Sen ki iç saha fatihisin, bugün eğer hayattaysan o iç sahada aldığın puanlardan dolayı hayattasın. Odise Rossi en azından ligi tanıyor diye isabetli tercih, İtalyan Crociata, Erzurum’un en aklı başında dış transferi. Geçen yıldan korunan kadro pasta ise, onlar bu pastanın kreması olmuşlar. Ben her zaman dedim, yine diyorum. Bu sezon Erzurum’un en iyi transferleri, iç transferler. Onca yoğunluğunun içinde birincil vazife gördü o işi. Ahmet Dal başkanın bu anlamdaki futbol aklını teslim etmemiz lazım. Neredeyse tek kale oynanan, bir gol gelse devamının geleceğini anlatan bir ilk yarıydı maç, ama yazı dili güzel, yarım kalan hikaye gibiydi.. İlk yarı 1-0 bitmişti ama hikayenin daha yazılacak bölümleri vardı…

 

***

 

İkinci yarısı ilk yarısını aratmayan maç oldu. İlk yarının neredeyse kopyası gibiydi. Yine 3’ncü bölgede oynanan maç oldu, tek sorun, final paslarındaki beceriksizlikti. Malatya maçı için bu final paslarının yeterince yapılamaması belki sorun değil, ama bu sonraki maçlarda büyük sorun olabilir. Oyuncular bu konuda biraz daha sorumlu, biraz daha dikkatli olmalılar. Belki 3-0 bitmiş olabilir ama maç daha farklı bir sonuç ile bitebilirdi. Zararı yoktu. Belki 3 puan için 1 gol de yeterli ama böylesi maçlarda da elinden geldiğinde skoru artırmalısın.

 

Taktik amaçlı yapılan çift kalelerde bile daha fazla gol oluyor. Bu maçta da olmalıydı. Her neyse. Rakibinin zayıf ve güçsüz olması Erzurumspor’un taktik disiplini ve oyun disiplinine bağlı kalmasını gölgelemesin. Özellikle eski birbirine alışmış oyuncuların oyun ezberi, alınan galibiyetlerde, puanlarda çok etken. Kuşkusuz bu da teknik direktörün eseri. Hakan Kutlu’yu bir kere daha kutluyorum. Ne istediğini bilen bir oyuncu grubu ile çalışmayı seviyor ve ona göre eksiğini, gediğini giderebiliyor. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.