BölgeHaber Girişi : 29 Haziran 2011 15:29

Erzurumlu Şafak'ın TBMM'de zor anları!..

Erzurumlu Şafak'ın TBMM'de zor anları!..
Pantolon yasak olduğu için protezi açıkta kalan Erzurumlu Şafak Pavey TBMM'de oldukca zor anlar yaşadı...

Erzurum Ajans-Engelli milletvekillerinden CHP'li Şafak Pavey Genel Kurul'a tekerlekli sandalye ile geldi. Pantolon yasak olduğu için protezi açıkta kalan Erzurumlu Şafak Pavey'e bir kavas yardım etti.

Pavey'in tekerlekli sandalyesini CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil itti.

Pavey yine Tamaylıgil'in yardımıyla CHP grubuna ait sıralardaki koltuğuna güçlükle oturdu.

 
ŞAFAK PAVEY KİMDİR?
Zürich’de sinema televizyon bölümünde okudu. Burada okurken 17 yaşında Paul Pavey’le evlendi. İsviçre’ye yerleşti. İsviçre’de geçirdiği tren kazası sonucu sol kol ve bacağını kaybetti. Ardından takılan protezleri ile yeni bir hayata başladı. Kocası onu terketti. Eşinden boşandı. Annesi Ayşe Önal onu destekledi. Yaşadıklarını bir kitapta topladı.
 
Londra’daki Westsminster Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Politikaları Bölümü’nden onur öğrencisi olarak mezun oldu. London School of Economics’de, "Milliyetçilik ve Etnik Kökenler" üzerine master yaptı.
 
Sonrasında BM İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi oldu. İngiliz Parlamentosu’nda zenci ve diğer azınlıkların oy haklarını koruyan Operation Black Vote adındaki parlamenter baskı grubu ile politika ve seçim kampanyası stajı yaptı.
 
Annesi Erzurumlu ünlü Gazeteci Ayşe Önal olan Şafak Pavey, 11 Haziran genel seçimlerinde İstanbul'dan CHP Milletvekili seçildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.