İlçelerHaber Girişi : 19 Ocak 2012 11:23

Erzurum'da yolsuzluk operasyonu

Erzurum'da yolsuzluk operasyonu
Erzurum'un Karaçoban ilçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Nihat Çolak, yolsuzluk yaptığı iddiasıyla tutuklanarak Hınıs Cezaevi'ne gönderildi.
Erzurum Ajans-Erzurum'un Karaçoban ilçesinde düzenlenen yolsuzluk operasyonunda 7 kişi gözaltına alınırken, Karaçoban Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 2009 yılında gerçekleşen bazı ihaleleri takibe alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, dün Karaçoban ilçesinde yolsuzluk operasyonu düzenledi. Operasyonda 7 kişi gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Daha sonra 5 kişi serbest bırakılırken, Karaçoban SYDV Müdürü Nihat Çolak ile ilçede esnaf olan ismi açıklanmayan bir kişi, mahkemeye sevk edildi. Mahkemede esnaf tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, SYDV Müdürü Nihat Çolak "İhaleye fesat karıştırmak" gerekçesiyle tutuklanarak Hınıs Cezaevi'ne gönderildi.
Öte yandan, Karaçoban Kaymakamlığı'na ait resmi web sitesinin SYDV kısmında tutuklanan SYDV Müdürü Çolak'ın "amaç ve hedefler" başlığıyla yaptığı açıklamada şöyle denildi.

"Devletimizin Anayasa'da ifade edilen sosyal bir hukuk devleti olması özelliği gereği, gelir dağılımındaki dengesizliklerin giderilmesine ve yoksul kesimlerin desteklenmesine yönelik sosyal politikalar, toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi ve sosyal barışın korunması açısından büyük önem arz etmektedir. Bu gerekçeden hareketle, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonunun kuruluşunu teşkil eden 3294 Sayılı Kanunun amacı; Fakru zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlar ile her ne suretle
olursa olsun Türkiye'ye kabul edilmiş veya gelmiş kişilere yardım etmek, Sosyal adaleti pekiştirici tedbirler alarak gelir dağılımının adilane bir şekilde tevzi edilmesini sağlamak, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmektir. Böylece, SYDV, eğitim, sağlık ve diğer sosyal yardımların etkin bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacak sosyal politikalar oluşturmayı, bunları uygulamaya geçirerek yoksullukla mücadele etmeyi ve toplumumuzda var olan yoksulluğun kuşaklararası transferini engellemeyi
hedeflemektedir. Fonun kuruluşundan itibaren muhtaç vatandaşlara sağlanan sosyal yardımların yanı sıra, 2002 yılından bu yana uygulanmaya başlanan mesleki eğitim ve istihdam projeleri ile de yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşlar pasif, yardım bekler durumdan; aktif, katılımcı ve kendi kendine yeterli duruma getirilerek gelir dağılımındaki adaletsizlikler giderilmeye çalışılmaktadır."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.