Erzurum'da kendisini polis olarak tanıtan şahıs, vatandaşları dolandırdı.
Erzurum Ajans-Erzurum il merkezinde meydana gelen kontör dolandırıcılığı olayında M. H., isimli vatandaşı cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıttı. Dolandırıcı, M. H.'ye kullandığı cep telefonunun suçlulara ait olduğunu ve kendilerinin bunu tespit ettiğini söyledi. Telefonla arayan şahıs, M. H.'ye bu durumdan kurtulması için yardımcı olacaklarını ancak kendisine en yakın yerden gidip kontör almasını, karttaki şifreleri kendisine okumasını, ardından da kullandığı cep telefonunu kırıp atmasını istedi. Buna inanan M. H.'de 820 TL değerinde kontör alarak kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıya şifreleri okudu. Bir süre sonra dolandırıldığının farkına varan M. H., Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak şikayette bulundu. Polis dolandırıcının yakalanması için çalışma başlattı.
EMNİYET'TEN KONTÖR DOLANDIRILIĞI UYARISI
Öte yandan Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce kendilerini polis, asker ve benzeri meslekten tanıtıp kontör dolandırıcılığında bulunanlara karşı vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.
Türkiye genelinde son yıllarda artan kontör dolandırıcılığı olaylarının arttığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; "İlimizde meydana gelen Asayiş olaylarına bakıldığında, kontör dolandırıcılığı olaylarında bir artış olduğu görülmüştür. Kontör dolandırıcılığında vatandaşlarımızı arayan kişilerin iyi niyetle yaklaşarak yardımcı olmaya çalıştığı, bu yardımın karşılığında kontör yükleme talebinde bulunduğu ve bu şekilde dolandırıcılarının ağına düştükleri tespit edilmiştir. Ekiplerimiz hassasiyetle konu üzerinde gerekli çalışmalar yapılmakta ise de, olayların önlenebilmesi için vatandaşlarımızın konu üzerinde daha duyarlı olmaları gerekmektedir. Kontör dolandırıcılığı olayı genelde şu şekilde meydana gelmektedir. Dolandırıcı mağdurun cep telefonunu arayarak kendisini bazı resmi kurumlarda görevli olduğunu, Emniyet mensubu, baş komiser, polis, savcı, komutan söyleyerek mağdurun kullanmış olduğu cep telefonu hattıyla internete girildiğini, telefon numarasının çeşitli suç örgütlerinin eline geçtiği ve kullanıldığı bu numaranın halen suç örgütleri tarafından kullanıldığı belirtilerek bu durumda şahsın zarar görmeden kurtulmasını sağlamak ve bu suç örgütünün tespit etmek amacı ile cep telefonunda çıkan numaraya kontör şifresi istenildiği, bu masrafların ise devlet tarafından karşılanacağını, ayrıca kendisine de yardımcı olduğu için para yardımında bulunulacağı belirtilerek mağduru dolandırdığı yapılan müracaatlardan anlaşılmıştır.