BölgeHaber Girişi : 13 Mayıs 2010 18:19

Erzurum'da yerel güvenlik toplantısı!..

Erzurum'da yerel güvenlik toplantısı!..
Erzurum Ajans-İçişleri Bakanlığının Mirleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile ortaklaşa gerçekleştirdiği İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi

Erzurum Ajans-İçişleri Bakanlığı’nın Mirleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında oluşturulan Erzurum Yerel Güvenlik Komisyonu toplantısı yapıldı.
Erzurum Vali Yardımcısı ve Komisyon Başkanı Nurullah Aktaş’ın başkanlığında yapılan toplantının bir bölümüne de Vali Sebahattin Öztürk ve Proje Direktörü Sebastian Roche’de katıldı.
Toplantının açılış bölümünde konuşan Erzurum Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, İçişleri Bakanlığı’nın burada yapılan çalışmaları 22 ile daha yaygınlaştırmak istediğini söyledi. Daha önceki toplantılarda güvenlikle ilgili alınan kararların uygulanmasına başlandığını ifade eden Komisyon Başkanı Aktaş, 2009 yılı Aralık ayından itibaren Yerel Güvenlik Komisyonu oluşturulduğunu, 6 ayda halka anket çalışması uygulanarak öncelikli güvenlik sorunlarının tespit edildiğini söyledi. Trafik ve hırsızlık olaylarının öncelikli sorunlar olarak ortaya çıktığını ifade eden Aktaş, bunların azaltılması yönünde yapılacak çalışmaların ele alındığını ifade etti.
Komisyon Başkanı Aktaş, pilot uygulama süresinin bu ay sona ereceğini, ancak alınan kararlar ve aksiyon planlarının 3 yıl içerisinde uygulamaya konulacağını da belirtti.
VALİ ÖZTÜRK: “TÜRKİYE VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARI BUNA LAYIKTIR”
Daha sonra toplantıya katılan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk kısa bir değerlendirme konuşması yaptı. Bu projeyi çok önemsediklerini söyleyen Vali Öztürk, “Burada yaptığımız şey, var olan yetkiyi toplumla paylaşmaktır. Bu alanda epey mesafe alındı. İçerisinde, emniyet ve jandarmanın da olduğu bir plan hazırlandı. Sivil gözetimdeki kasıt, vatandaşın kendi güvenliği ile ilgili alanlarda görüşlerini ilgili makamlara ulaştırmasıdır. Ben bu projeyi gidiş istikameti açısından çok yararlı buluyorum. Dünya ile aynı istikamette gidiyoruz. Türkiye ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları buna layıktır” dedi.
Proje Koordinatörü Sebastian Roche ise Erzurum’da oluşturulan Yerel Güvenlik Planının oldukça başarılı bulduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından, daha önce ele alınan sorunlar ve çözümlerine ilişkin uyarıcı broşür örnekleri komisyon üyelerine dağıtıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.