ErzurumHaber Girişi : 07 Temmuz 2012 00:30

Erzurum'da telefonda hakarete ilginç ceza

Erzurum'da telefonda hakarete ilginç ceza
Otomobil kiraladığı firmanın sahibi ile tartışarak telefonda , siz dolandırıcısınız diye hakaret eden müşteriye yargılandığı mahkeme 10 ay süreyle alkollü, barlı, eğlence salonlarına gitmeme cezası verildi.
Erzurum Ajans-Cem BAKIRCI'nın özel haberi-Rent A Car firması sahibine cep telefonu ile hakaret eden müşteriye Avrupa Birliği (AB)  kriterline göre ceza verildi. Erzurum'da kiraladığı otomobil ile kaza yapan S.Y. (37)  otomobilin sahibi  F.E. ile tartıştı.  Cep telefonundan firma sahibi F.E.ye,  Benim size tek kuruş borcum yok. Siz dolandırıcısınız diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle  S.Y., hakkında Erzurum Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme tutuksuz yargılanan S.Y yi firma sahibine hakaret etmek suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı.
S.Y.'nin sabıkasız ve duruşmadaki iyi hali dikkate alınarak cezasını Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında 10 ay süreyle  alkollü  eğlence mekanlarına ve barlara gitmeme cezasına çevirdi.

CEPTEN, SİZ DOLANDIRICISINIZ DEDİ

İddiaya göre, mahkemeye yansıyan kavga, 14 Kasım 2011 günü Rent A Car firma sahibi olan F.E. ile (34) ile S.Y. (37) arasında telefonla başladı. Firmadan otomobil kiralayan ve  kaza yapan  S.Y. ile firma sahibi F.E., alacak  yüzünden tartıştı.  S.Y., firma sahibi olan F.E.'ye, telefonda, Benim size tek kuruş borcum yok, siz dolandırıcısınız diye hakaret etti. Bunun üzerine F.E.,  müşterisi S.Y, hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

10 AY BOYUNCA BARLARA GİDEMEYECEK


Bunun üzerine  S.Y., hakkında Erzurum Sulh Ceza Mahkemesi'nde Sesli Yayınlar veya Görüntülü Bir İleti ile Hakaret etmek suçundan bir yıldan iki yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. S.Y., tutuksuz yargılandığı mahkemede  Benim firmaya tek kuruş borcum yok. Telefonla karşılıklı olarak tartıştık. Ben kendisini hiçbir şekilde tehdit etmedim dedi.
Mahkeme, S.Y.'nin telefonda F.E.'ye ile yaptığı tartışma sırasında kullandığı Siz dolandırıcısınız sözlünün hakaret içerdiğini kabul ederek 10 ay hapis cezasına çaptırdı.
Ancak, S.Y.'nin sabıkasız olması ve duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme bu cezayı Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında 10 ay süreyle ikamet ettiği kentte alkollü, barlı, eğlenceli salonlara gitmeme cezasına çevirdi. (Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.