ErzurumHaber Girişi : 19 Ocak 2012 10:32

Erzurum'da soğuk hava etkili oluyor

Erzurum'da soğuk hava etkili oluyor
Erzurum'da yoğun kar yağışı ve etkili olan fırtınanın ardından dün gece termometreler eksi 19 dereceyi gördü, yaşanan dondurucu soğuklar hayatı olumsuz yönde etkiledi.
Erzurum Ajans-Erzurum'da yoğun kar yağışı ve etkili olan fırtınanın ardından dün gece termometreler eksi 19 dereceyi gördü, yaşanan dondurucu soğuklar hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Erzurum'da etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiledi. Hayatı durma noktasına getiren soğuk havalar açıkta bulunan her şeyi dondurdu. Ağaç dalları buz tuttu, araçlar donarak yolda kaldı, kuşlar üşümemek için birbirlerine yaklaşırken, insanlar ise üşümemek için atkı ve berelere sarıldı. Eksi 19 derece ile ayın en soğuk gecesini yaşayan Erzurum, kar esaretinin ardından dondurucu soğuk esareti altında kaldı. Belediye ekipleri buz ve karlarla kaplı yollara açmak için greyderlerle temizleme çalışma
başlattı, birçok ana yol kar birikintileri ve çalışmalar dolayısıyla ulaşıma kapatıldı. Çatılarda sarkıtlar oluştu ve bu sarkıtların başkalarının üzerine düşmemesi için vatandaşlar güvenliksiz bir şekilde yerden 30 metre yükseklikte buz sarkıtlarını kırmak için uğraştı. Vatandaşlar soğuklara alışkın olduklarını fakat yinede soğuk havalar nedeniyle güçlük çektiklerini dile getirdi.

Bölgede en soğuk hava Kars'ta eksi 21 derece olarak ölçülürken, Erzurum'da eksi 19, Erzincan'da eksi 11, Ağrı'da eksi 11, Ardahan'da eksi 15, Iğdır'da eksi 4 ve Bayburt'ta eksi 19 olarak ölçüldü. Bölgede beklenen en yüksek hava sıcaklıkları ise hava Kars'ta eksi 8, Erzurum'da eksi 2, Erzincan'da eksi 2, Ağrı'da eksi 5, Ardahan'da eksi 7, Iğdır'da 6 ve Bayburt'ta eksi 8 olarak ölçülmesi bekleniyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.