BölgeHaber Girişi : 10 Temmuz 2011 00:32

Erzurum'da sebze yetiştiriciliği projesi!..

Erzurum'da sebze yetiştiriciliği projesi!..
Atatürk Üniversitesi BTC işbirliğinde uygulanan Erzurum Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma projesi kapsamında Erzurum'da sebze yetiştiriciliği yapılıyor.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi BTC işbirliğinde uygulanan Erzurum Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma projesi kapsamında Erzurum’da sebze yetiştiriciliği yapılıyor. 4 bin hektarlık alanda 200 üretici tarafından uygulanan proje kapsamında günlük 70 ton sebze üretimi gerçekleştiriliyor.

Erzurum Dadaşköy yolu üzerinde uygulanan proje ile daha önceleri atık suyla yapılan sebze yetiştiriciliği açılan 8 yeni kuyu sayesinde artık hijyenik bir ortakda sağlıklı olarak üretiliyor. Atatürk Üniversitesi’nin BTC ile sürdürdüğü ortak çalışma kapsamında 200 üretici 4bin hektarlık alanda 35 farklı çeşitte sebze üretiyi yapıyor.

Proje koordinatörü Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mükerrem Kaya, sağlıklı ve hijyenik bir ortamda üretilen sebzelerin çevre iller ve Erzurum merkezde tüketildiğini söyledi. Prof. Dr. Kaya, sebze yetiştiriciliğinde sulamanın önemine işaret ederek bölgede üretilen sebzelerin sağlıklı olduğuna dikkat çekti.

Programa katılan Tarım İl Müdürü Mustafa Altun ise, sebze yetiştiricileri derneğine teşekükr ederek, Erzurum’da 30 dan fazla sebze üretimi yapıldığını ve sağlıklı sebze tüketmenin önemine işaret etti.

Erzurum Sebze üreticileri Derneği Başkanı Necati Yıldızer ise, 200 üretici ile sürdürdükleri çalışmada Erurum’da 35 farklı sebze üretimi yaptıklarını söyledi. Bölgede kurulan seralarda da sezon sonuna kadar günlük 70 ton sebze üretimi yaptıklarını belirten Yıldızer, “Erzurum’da istenince ve emek verilince her şeyin yapılabileceği ortaya koyduğumuz için son derece mutluyuz” diye konuştu.

Merkeze sadece 3-4 kilometre mesafedeki alanda haftanın belirli günlerinde halka açık Pazar kurduklarını da dile getiren Yavuzer, vatandaşların buradan sağlıklı ve en taze sebzeyi alma imkanı bulduğuna dikkat çekti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.