Bölge Haber Girişi : 24 Mayıs 2011 15:10

Erzurum'da sağlık personeline NRP eğitimi!..

Erzurum'da sağlık personeline NRP eğitimi!..
Erzurum Sağlık İl Müdürlüğünce yeni doğan ölümlerinin azaltılması, yeni doğana optimal yaklaşım ve etkin resusitasyonun sağlanması amacıyla Neonatal Resusitasyon Programı (NRP) eğitimine başlandı.

Erzurum Ajans-Erzurum Sağlık İl Müdürlüğünce yeni doğan ölümlerinin azaltılması, yeni doğana optimal yaklaşım ve etkin resusitasyonun sağlanması amacıyla Neonatal Resusitasyon Programı (NRP) eğitimine başlandı.

112 Acil Merkezi toplantı salonunda başlayan eğitimin ilk gününe Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ve eğitim alacak sağlık personeli katıldı.

Programda konuşan Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Yeni doğan canlandırma kursunun İl Sağlık Müdürlüğü olarak en önemsediğimiz bilgi ve beceriyi artıran bir kurs olduğunu belirterek, “Göreve başladıktan sonra özellikle anne ve çocuk sağlığı konusunda çok güzel projeler üzerinde çalışmaya başladık. Bu projeler kapsamında gördük ki, personelimizin ne kadar hızlı sirkülasyon olursa olsun hizmet içi eğitim ile bilgi ve beceri aktarmamız sadece bize değil bölge illere de ciddi katkısı var. Erzurum ilinde söz konusu eğitim 2002 yılından itibaren yapılmaktadır” dedi.

3 gün sürecek olan Erzurum’da 2011 yılının ilk kursuna 18 hekim ve 23 sağlık personeli olmak üzere toplam 41 kişiye eğitim verilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.