Erzurum'da, velilerinden 'onay formu' alınan öğrenciler aşılanmaya başlandı. Erzurum Anadolu Lisesi'nde 450 öğrenciden 120'si bugün aşı oldu.
Erzurum'da, velilerinden 'onay formu' alınan öğrenciler aşılanmaya başlandı. Erzurum Anadolu Lisesi'nde 450 öğrenciden 120'si bugün aşı oldu.
Domuz Gribi hastalığına neden olan H1N1 virüsüne karşı yurt dışından ithal edilen aşılar, tartışma konusu olmaya devam ederken, Erzurum'da velilerin 'onay formu' alınan öğrencilerin aşılanmasına başlandı. Okullarda oluşturulan aşı odalarına çağrılan öğrenciler, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 9 doktor ve 45 yardımcı sağlık personeli tarafından teker teker aşılandılar.
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Cumhur Çankaya, Erzurum'da ilk ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin aşılanmaya başlandığını bildirdi. Oluşturulan özel bir ekip tarafından Erzurum genelinde 18 bin 906 öğrenciye, H1N1 virüsüne karşı koruma sağlayan Domuz Gribi Aşısı tatbik edileceğini belirten Çankaya, aşılama çalışmalarının süratle devam edeceğini dile getirdi.
Erzurum il genelinde velisinden 'onay formu' alınan öğrenci sayısının 18 bin 907 olduğunu açıklayan Cumhur Çankaya, "Öğrencisinin aşılanması için onay vermeyen, ancak fikrini daha sonra değiştiren öğrenci velilerimiz, aile hekimlerine başvurarak, çocuklarına aşı yaptırabilirler. Bunun dışında okullarda aşılanacak olan öğrenciler de, aile hekimleri aracılığıyla aşı olabilirler." dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürütülen çalışma çerçevesinde, öğrencilerin ailelerinden öncelikle onay formu alındığını ve okullarda aşı odaları oluşturulmasının hemen ardından aşılama çalışmalarına başlandığını anlatan Çankaya, "Çalışmalar için 9 doktor, 45 yardımcı sağlık personeli ve 99 araçtan oluşan özel bir ekip kurduk. Bu ekibimiz, okullarda süratli biçimde öğrencilere aşı yapacak." diye konuştu.
Aşılama faaliyetleri kapsamında 6 ay ile 50 yaş aralığında olan vatandaşların tamamının aşılanabileceğini söyleyen Çankaya, "50 yaş üstünde olanlardan da kronik hastalığı bulunanlar aşılanabilmektedir. Bu gruba giren vatandaşlarımız, aile hekimliği merkezlerine müracaat ederek aşılarını yaptırabilir. Ayrıca öğrenciler hem aile hekimliği merkezlerine müracaat etmeleri halinde, hem de belirli bir program dahilinde okullara gidecek olan aşı ekipleri tarafından aşılanacaktır. Gebelere yapılacak olan Adjuvansız aşıların uygulanması da başlanmıştır." şeklinde konuştu.
Okul yetkilileri ise, aşı yapılan öğrencilerin, aşı oldukları günle ertesi gün izinli sayılacaklarını bildirerek, "Bu istirahat izni, öğrencinin devamsızlık kayıtlarına yansıtılmayacak." dediler.