BölgeHaber Girişi : 15 Mart 2013 17:37

Erzurum'da meteorolojik uyarı

Erzurum'da meteorolojik uyarı
Erzurum'da havaların ısınmasıyla birlikte kar sularının oluşturabileceği sel ve su baskınlarına karşı vatandaşlar uyarıldı.
Erzurumajans-Erzurum'da havaların ısınmasıyla birlikte kar sularının oluşturabileceği sel ve su baskınlarına karşı vatandaşlar uyarıldı.

Erzurum Valiliğinden yapılan meteorolojik uyarıda şöyle denildi:
"Bölgemizde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı kar erimelerini beraberinde getirmiştir. Kar erimeleri nedeniyle toprak doyma noktasına gelmiş olup, bölgemiz cumartesi günü yağışlı bir sistemin etkisine girecek. Yağmur özellikle Erzurum ilinin güney ve batısında (İspir, Aşkale, Çat, Hınıs, Karaçoban ilçeleri ve Kandilli mevkiinde) ayrıca; 17 Mart 2013 pazar günü ise Ağrı ilinin Doğubayazıt ilçesinde etkili olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının 17 Mart 2013 pazar günü akşam saatlerinden itibaren hissedilir (10-15) derecede düşerek mevsim normallerinin de altına ineceği tahmin edilmektedir. 17 Mart 2013 pazar akşamı yağmur olarak başlayan yağışın gece karla karışık yağmur ve kara dönüşmesi beklenmekte olup, kar yağışının 18 Mart 2013 pazartesi akşam saatlerine kadar devam etmesi öngörülmektedir. Rüzgar; yağmur esnasında güney ve doğulu yönlerden kuvvetli olarak esecek. Kar erimelerinin ardından başlayacak yağmurun oluşturacağı (16-17 mart 2013) su baskını, çığ ve heyelan riski ile (17-18 mart 2013) sıcaklıkların hızla düşmesi, kar yağışı, buzlanma ve don olayına istinaden vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması gerekmektedir."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.