BölgeHaber Girişi : 27 Ekim 2009 20:52

Erzurum'da istihdam için toplandılar!..

Erzurum'da istihdam için toplandılar!..
Erzurum'da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Erzurum Valiliği toplantı salonunda yapıldı.Erzurum İş Kur Müdürü Ahmet Ötügen, il genelinde toplam 80 İşgücü Yetiştirme Kursu açıldığını söyledi.

Erzurum İş Kur Müdürü Ahmet Ötügen, il genelinde toplam 80 İşgücü Yetiştirme Kursu açıldığını söyledi. Bunlardan 45'inin tamamlandığını hatarlatan Ötügen, "34 kursumuz da devam etmektedir. Özürlülere yönelik bir kursumuz da açılacaktır. Bu kurslarımız tamamlandığında bin 770 kursiyer işgücü piyasasına hazır hale getirilecektir." dedi.

Erzurum'da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Erzurum Valiliği toplantı salonunda yapıldı. Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe başkanlığında yapılan toplantıda İş Kur İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, 2009 yılı ilk dokuz ayında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kurulun kamu, özel sektör, sosyal taraflar, üniversitelerden oluştuğunu belirten Ötügen, kurulun il düzeyinde istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirleri tespit edeceğini ve açılan kurslar ile işgücü eğitim faaliyetlerini değerlendireceğini söyledi.

İl Müdürlüğü olarak 2009 yılında 6 özürlü, 5 hükümlü, 9 Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP),11 istihdam garantili, 49 kendi işini kurmaya yönelik olmak üzere toplam 80 İşgücü Yetiştirme Kursu açıldığını dile getiren Ötügen, "45 adet kursumuz tamamlanmış olup, 34 adet kursumuz devam etmektedir. Özürlülere yönelik bir kursumuz da açılacaktır. Bu kurslarımız tamamlandığında bin 770 kursiyer işgücü piyasasına hazır hale getirilecektir. İşgücü yetiştirme kursları ve TYÇP için 4 milyon 108 bin 908 TL ödenek tahsis edilmiştir. Yıllık ödeneğimizden TYÇP için 1 milyon 438 bin 118 TL, kurslarımız için 2 milyon 670 bin 790 TL ödenek tahsis edilmiştir." diye konuştu.

Toplantıda 2009 yılı faaliyetleriyle ilgili öneriler, girişimcilik programı, staj programı ve TYÇP'nin görüşülmesi gibi gündem maddeleri ele alındı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.