BölgeHaber Girişi : 15 Aralık 2010 13:39

Erzurum'da festival yapılacak!..

Erzurum'da festival yapılacak!..
Londra 2012 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları kapsamında oluşturulan Uluslararası İlham projesi kapsamında Erzurum'da spor festivali yapılacak.

Erzurum Ajans-Londra 2012 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları kapsamında oluşturulan ‘Uluslararası İlham’ projesi kapsamında Erzurum’da spor festivali yapılacak. Fen Lisesi’nde gerçekleştirilecek festivalde, sağlıklı ve engelli çocuk ve gençlerin olimpiyat ruhundan ilham alarak oyun ve spor aracılığıyla hayatlarında zenginlik oluşturması sağlanacak.

Londra 2012 Uluslararası Olimpiyat Oyunları Eğitim Programı’nın bir parçası olacak olan ‘Uluslararası İlham’ projesi, Londra Olimpik ve Paralimpik Oyunlar Organizasyon Komitesi ile birlikte Birleşik Krallık Spor Kurumu, İngiltere Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı, UNICEF Birleşik Krallık Milli Komitesi, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ve UNICEF Türkiye Ofisi ortaklığıyla gerçekleştirilecek.

Londra 2012 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları kapsamında oluşturulan ‘Uluslararası İlham’ projesine dahil olup, Uluslararası İlham - Genç Spor Liderleri eğitimine katılmış olan beden öğretmeni ve genç spor liderlerinin yürütücülüğünde düzenlenecek Erzurum Spor Festivali, 16 Aralık’ta saat 10.00- 12.30 saatleri arasında Fen Lisesi’nde yapılacak.

Projeyle, sağlıklı ve engelli çocuk ve gençlerin olimpiyat ruhundan ilham alarak oyun ve spor aracılığıyla hayatlarına zenginlik katmaları sağlanırken, sosyal hayata dahil olmalarına da yardımcı olunması hedefleniyor. Projeyle, spor ve oyunun liderlik özelliklerini geliştirmeye faydalı bir araç olarak kullanılmasının incelikleri öğretilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.