BölgeHaber Girişi : 15 Ocak 2010 02:45

Erzurum'da dinler arası diyaloga tepki!..

Erzurum'da dinler arası diyaloga tepki!..
Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Bölümü öğrencileri kısa adı DET olan Değerler Eğitimi Topluluğu Dinler Arası Diyalogu masaya yatırdı.

Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Bölümü öğrencileri kısa adı DET olan Değerler Eğitimi Topluluğu Dinler Arası Diyalogu masaya yatırdı.

Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Bölüm başkanı Doç Dr. Nurullah Altaş tarafından yönetilen münazara öğrencilerin yoğun ilgisini gördü.

Doç Dr. Nurullah Altaş bu tür programlarla dersleri cazip hale getirmeyi ve öğrencilerin sürekli konuşulan ve tartışılan konulara daha donanımlı yaklaşmalarını hedeflediklerini söyledi.

Konuyu İktidar ve muhalefet grubu olarak ele almaya çalışan öğrencilere izleyici sıralarından da sık sık alkışlı destek verilmesi programda heyecanın doruğa çıkmasına neden oldu.

İki grup öğrenci arasında yapılan münazarada bir grup 'Dinler Arası Diyalog Bir İmkândır' tezini savunurken, diğer grup 'Dinler Arası Diyalog Bir Tuzaktır' görüşünü savundu.

"DİNLER ARASI DİYALOG BİR İMKANDIR"

"Varlıklarını çatışmada görenler, suizan yapanlar,yanlış anlayan,inatçı yaklaşan guruplar diyalogun amacını yanlış anlamakta. Diyalogun bilgili kimseler tarafından bilinçli şekilde yapılması halinde müslümanları hiç kimse kaldıramayacaktır. Çünkü İslam güçlü bir dindir. Çok abartılan iftar yemekleri de diyalog için bir vesiledir. Diyalogun olumlu sonuçları zamanla görülecektir. Hz.Muhammed'in de gayri müslimlerle diyalog çabaları olmuştur. İslam'ın güçlü bir din olduğuna inanan bir müslüman diyalogdan korkmaz. Hristiyan dünyası her geçen gün zayıfladığının farkında olduğu için diyaloga sıcak yaklaşmakta. Diyaloga ön yargılı yaklaşmamak gerekir. Savaşlara engel olmak için insanlarla sürekli diyalog içinde olmak gerekir."

"DİNLER ARASI DİYALOG BİR TUZAKTIR"

'Dinler Arası Diyalog amacı içi boşaltılmış bir din oluşturmaktır. Emir ve yasağı kaldırıp dindarlığı Cuma ve bayram namazından ibaret görmeyi hedeflemekte. Diyalogçular İslam'ı iyi bilen din adamları yetiştirip kullanmayı hedeflemekte. Diyalogun başka din mensupları yerine aynı din mensupları arasında olması gerekir. Çünkü başka dinlerle İslam arasında benzerlik kalmamış gibi. Dinler arası diyalogu konuşmak yerine öncelikte müslümanlar arası diyalogu konuşmak gerekir. Birbirini dışlayan müslümanları birbirlerine yakınlaştırmak gerekir. 'dinler arası diyalog bir tuzak ve tehdittir. Çünkü dinler arası diyalog siyasi bir projedir. Diyalog un merkezinde Türkiye'nin olmasının nedeni Türkiye'nin Hıristiyan dünyası için de stratejik bir öneme sahip olmasıdır. Diyalogçular barıştan özgürlük ten söz ederken İslam dünyasının işgaline karşı tepkisiz kalmışlardır. Diyalog un eşit şartlarda olması gerekir. Müslümanlar Hz.İsa'ya saygılı iken Hristiyanlar Hz Muhammed'e karşı saygısız davranmakta. Bu şartlarda diyalog olmaz"

Programı öğrencilerle birlikte İlahiyat fakültesi dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu ve Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım da izledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.